Foreslår 14 milliarder i støttepakke til folk flest

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
STØTTEPAKKE: Sveriges finansminister Mikael Damberg (S) presenterte forslag til støttepakke i dag. Foto: Lars Schröder/TT / NTB

annonse

annonse

Sveriges regjeringen foreslo i dag en støttepakke på 14 milliarder for å bøte på de økte strøm- og drivstoffprisene. NAF ber finansminister Trygve Slagsvold Vedum se til Sverige og ta raske grep for å få redusert prisene også i Norge.

– Russlands invasjon av Ukraina har ført til høyere priser på drivstoff og elektrisitet. For å styrke Sverige i denne ekstraordinære situasjonen legger regjeringen frem en tiltakspakke med innsats på både kort og lang sikt, skriver det svenske finansdepartementet i en pressemelding.

Pakken inneholder blant annet en senkning av drivstoffavgiften på diesel og bensin til laveste tillatte nivå i henhold til EUs regelverk, fra juni til oktober 2022 samt en ny drivstoffskompensasjon til bilistene, økt bostøtte til barnefamilier og en ny reisefradragssordning.

annonse

Engangsstøtte på 1500 kroner til bilister på landet
I tillegg foreslår regjeringen å innføre et engangstilskudd på 1.000 svenske kroner til alle privatpersoner som eier en bil, bortsett fra til bileiere som bor på landet; de vil få en engangsstøtte på 1.500 kroner.

Bevilgningen til klimabonusen står også på listen over tiltak, så dermed vil personer som kjøper elbil fortsatt kunne motta 70.000 svenske kroner i økonomisk støtte.

Avgiftskuttet vil redusere pumpeprisen med om lag 1,30 kroner pr. liter og regjeringen vil også at øvre avstandsgrense i det nye reisefradraget skal økes betydelig. I tillegg vil strømpriskompensasjonen forlenges med ytterligere en måned i Sør- og Midt-Sverige.

NAF ber Vedum se til Sverige
NAF (Norges Automobil-Forbund) mener at Sverige viser at det er mulig å ta grep for å kutte i drivstoffprisene og ber finansminister Trygve Slagsvold Vedum om å ta raske grep.

– Vedum må komme på banen raskt, og med noe som monner. Sverige viser at det er mulig, nå må Norge følge etter, sier kommunikasjonssjef Camilla Ryste i NAF i en e-post til NTB.

– Med en literpris som nærmer seg 30 kroner literen utgjør ikke et par kroner all verdens for den enkelte. Det viktigere her er at Sverige viser vei og retning. Nå må regjeringen og Vedum komme på banen med noe som monner, sier Ryste, som legger til at hun forventer at regjeringen setter av midler til å kutte drivstoffavgiftene slik at prisene ved pumpene kommer på under 20 kroner igjen.

FrP vil ha «drivstoffopprør» (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar