FN: Krigen i Ukraina kan føre til et 20 prosents hopp i matvareprisene

document.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) anslår at krigen i Ukraina kan drive opp prisene på matvarer og drivstoff med 8 til 20 prosent.

Ifølge organisasjonen er det ikke sikkert at Ukraina vil greie å høste inn korn og andre matvarer hvis krigen blir langvarig, skriver nyhetsbyrået Reuters. Det råder også usikkerhet rundt russisk matvareeksport.

FAO regner med krigen vil påvirke både såing av frø og høstingen av korn og grønnsaker slik at landet vil ende opp med 20–30 prosent mindre korn, mais og solsikker enn hva landet vanligvis høster i løpet av en sesong.

Russland er verdens største hveteeksportør, mens Ukraina er den femte største. Til sammen står de to landene for 19 prosent av verdens byggforsyninger, 14 prosent av hvete og 4 prosent av mais.

Krigen er også ventet å føre til at ytterligere 8 til 13 millioner av verdens mennesker rammes av underernæring i 2022/23. Den største økningen er ventet å komme i Asia- og Stillehavsregionen, Afrika sør for Sahara, Midtøsten og Nord-Afrika.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Les artikkelen direkte på Dokument

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar