Flere nominerer Tikhanovskaja til fredsprisen

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Hviterusslands opposisjonsleder Svetlana Tikhanovskaja (midten) på Eidsvolls Plass i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB

annonse

annonse

KrF-leder Olaug Bollestad og Høyres Hårek Elvenes nominerer opposisjonsleder i Hviterussland, Svetlana Tikhanovskaja, til Nobels fredspris

KrF opplyser i en pressemelding at Bollestad selv har et stort engasjement for det som ofte betegnes som Europas siste diktatur. Tikhanovskaja ble nominert også i fjor.

– Svetlana Tikhanovskaja er den kanskje viktigste opposisjonslederen i Hviterussland i nyere tid, sier Bollestad i en kommentar.

annonse

Tikhanovskajas forsøk på å bli president skapte et historisk engasjement i den hviterussiske befolkningen, påpeker KrF-lederen. Da Lukasjenko erklærte seg som valgvinner, brøt de største demonstrasjonene i landets historie ut.

– Nominasjonen er også ment som en anerkjennelse til kampen mens den ennå pågår, sier Bollestad.

Elvenes opplyser i en pressemelding at også han har nominert den hviterussiske opposisjonslederen i år. Han gjorde dette også i fjor.

– Hun er en verdig kandidat som arbeider modig, utrettelig og fredelig for demokrati og frihet i Hviterussland. Hun jobber utrettelig for en fredelig maktoverføring i Hviterussland, hvor diktatoren Aleksandr Lukasjenko klamrer seg til makten og undertrykker folket, sier Elvenes.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar