Flere fra Ap ber Tajik gå av som nestleder

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Arbeids- og integreringsminister Hadia Tajik (Ap) holder pressekonferanse i Marmorhallen i Oslo onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

annonse

annonse

Stortingsrepresentant May Britt Lagesen (Ap) ber Hadia Tajik gå av også som nestleder i partiet.

Lagesen er representant på Stortinget fra Nord-Trøndelag som vara for Ingvild Kjerkol som er helseminister. Hun oppfordrer Hadia Tajik til å gi seg som nestleder, i tillegg til å gå av som statsråd.

– Dette er en trist dag for Hadia, landet og Arbeiderpartiet. Allikevel er dette en riktig, ryddig og naturlig avgjørelse etter det som har kommet fram i mediene. Ved å trekke seg setter hun partiet først. Det må hun også gjøre med nestledervervet, sier Lagesen til Trønder-Avisa.

annonse

Ingvild Kjerkol, som leder Trøndelag Arbeiderparti, vil ikke avklare om hun personlig har tillit til Hadia Tajik som nestleder i Ap.

– Spørsmålet om tillit er det landsmøtet som avgjør, for alle oss som sitter i sentralstyret. Partilederen har sagt han har tillit til nestlederen, og jeg har tillit til partilederens vurderinger, sier Kjerkhol i en SMS formidlet til Aftenposten via Tajiks rådgiver.

Vil ikke svare

Tore O. Sandvik er fylkesordfører i Trøndelag og er den andre trønderen i Aps sentralstyre vil heller ikke svare på om Hadia Tajik kan fortsette som Ap-nestleder.

– Uten tillit er det umulig å fortsette, skriver Sandvik i en SMS-kommentar til Adresseavisen om at Tajik gikk av som statsråd.

– Har ikke flere kommentarer.

Både ordfører Erik Skjervagen i Fyresdal kommune og ordfører Per Lerøy i Austrheim kommune mener Tajik bør går av.

– Det er ikke noen forskjell på å gå av som statsråd og nestleder. Det er samme sak. Vi kan ikke ha sånt i ledelsen i vårt parti. Det lever vi ikke greit med, sier Skjervagen til VG.

– Partiet vil være best tjent med at hun også trekker seg fra nestledervervet, sier Lerøy i Austrheim kommune til NRK.

Tajik gikk av som statsråd: – Alt jeg har gjort har jeg gjort med de beste intensjoner

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar