Finland: Prisen på matvarer kan bli fordoblet

document.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Økonomiminister Mika Lintilä, som representerer det finske Senterpartiet, sa i et intervju med den statlige kringkasteren Yle at folk i Finland må være forberedt på krigspriser på produkter og tjenester.

Han advarte om at prislappen for en standard kurv med dagligvarer kan nesten bli fordoblet. Dette skyldes delvis ringvirkninger fra kraftige økninger i prisene på drivstoff og kunstgjødsel.

«Prisen på mat vil stige. Hvis 11 prosent av folks inntekt nå går til mat, vil den stige til mer enn 20 prosent,» spår Lintilä. «Vi har en stor utfordring ved at landbrukssituasjonen allerede er kritisk. Vi trenger en støttepakke for landbruket av hensyn til matsikkerheten,» mener Lintilä.

Heldigvis for finnene har de fremdeles kjernekraft å støtte seg på i sin energiproduksjon. 12. mars ble tredje reaktor ved kjernekraftverket Olkiluoto koblet til det finske el-nettverket. Ved full kapasitet skal den nye atomreaktoren produsere 14 prosent av Finlands forbruk av elektrisitet.

Til sammenligning har Tyskland vedtatt å nedlegge sine kjernekraftverk. Hvis import av russisk gass også faller bort betyr dette at mye av energibehovet til Europas største økonomi må dekkes av vindmøller.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Les artikkelen direkte på Dokument

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar