FHI med fem tiltakspakker for regjeringen

Resett.no
Norge er på vei mot full gjenåpning, men det kan bli innført nye nasjonale tiltak, som blant annet skjenkestopp og stengte serveringssteder, dersom pandemien utvikler seg i negativ retning. FHI har overlevert utkast til ulike tiltaksnivå til regjeringen. Foto: Terje Pedersen / NTB

annonse

annonse

Folkehelseinstituttet har lagt fram fem ulike tiltakspakker for regjeringen.

Tiltakene spenner fra en normal hverdag til en situasjon med et svært høyt tiltaksnivå og skal gjøre regjeringen forberedt på nye smittebølger, skriver Aftenposten.

På de laveste tiltaksnivåene blir det påbudt med munnbind på kollektivtransport, bordservering og avstand på restauranter og antallsbegrensninger på private og offentlige arrangement.

annonse

På det høyeste tiltaksnivået, begrenses i tillegg besøk i private hjem til fem til ti gjester, alle ikke-nødvendige butikker og kjøpesenter stenges, det samme gjør restauranter. Det innføres også forbud mot arrangementer, og det blir gult nivå på skoler, med vurdering om rødt nivå lokalt, ifølge NTB.

Les også: Lager norsk film om bivirkninger fra vaksinen: – Jeg kan verken røre hodet eller overkroppen (+)

– Pandemien er uforutsigbar. Vi må ha god beredskap fremover og ta høyde for at det kan skje endringer i utviklingen som gjør at vi må ta i bruk tiltak igjen, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI til Aftenposten.

FHI mener nasjonale tiltak må vurderes ut fra sykdomsbyrdens utvikling.

Forsker om hatet mot «de uvaksinerte»: – Har aldri sett maken (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no