FHI innrømmer: Omikron har mer moderat spredning enn tidligere studier har tydet på

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Foreløpig data fra Norge tyder på at det er lavere risiko for å bli lagt inn på sykehus med omikronsmitte enn med delta, ifølge FHI. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

annonse

annonse

Omikronvarianten er ikke så smittsom som man har trodd.

Andelen smittede i husstanden var 25,1 prosent for omikronvarianten og 19,4 prosent for deltavarianten, viser en ny studie fra Folkehelseinstituttet (FHI).

– Omikron har en mer moderat smittespredning enn det tidligere studier tydet på, sier overlege Silje Bakken Jørgensen ved FHI.

annonse

Tidligere studier har vist en større forskjell i smittespredningsevnen mellom de to variantene, men et omikron-smittet husstandsmedlem brakte smitten videre til én av fire andre i husholdningen, men deltavarianten brakte smitte til nesten én av fem.

Undersøkelsen ble gjort basert på smittetall fra 1. desember 2021 til 8. januar 2022, en periode da andelen av smittetilfeller med omikronvarianten i Norge økte fra under 5 prosent til mer enn 85 prosent av alle variant-bestemte tilfeller.

Studien viser også et betydelig hopp i andelen som ble smittet i uke 52. Andelen økte fra et relativt stabilt nivå mellom 18,5 og 19,6 prosent i uke 51 til 24,1 prosent i uke 52.

– Det overrasker ikke at vi ser en økning i andelen som ble smittet i uke 52. Dette skyldes trolig mer sosial kontakt mellom husstandsmedlemmer under julefeiringen, forklarer Jørgensen.

Mener klimakrisen er en «forbrytelse» mot en hel generasjon: – Få hue ut av tåkeheimen, svarer partileder (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar