– Fallitterklæring å avlyse eksamen

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

annonse

Venstre-leder Guri Melby advarer mot å avlyse årets eksamener og mener det ville være en «fallitterklæring».

– Jeg er bekymret for at frafallet i høyere utdanning vil gå opp fordi mange studenter ikke er godt nok forberedt, sier den forhenværende kunnskapsministeren om de foreslåtte avlysningene.

I en risikoanalyse Utdanningsdirektoratet la fram mandag, anbefales det å avlyse skriftlig og muntlig eksamen i både grunnskole og videregående skole denne våren.

annonse

Også i fjor og året før ble alle skriftlige og muntlige eksamener på videregående skole og 10. klasse avlyst grunnet pandemien. Melby er bekymret for følgene av at årets russ kan gå gjennom hele videregående skole uten å ha hatt eksamen.

– Hvis regjeringen mener elevene ikke har grunnlag for å gå opp til eksamen, må de i hvert fall sørge for at de har grunnlaget som trengs for å gå videre i livet, mener Melby, som ber regjeringen stille opp med midler for å hjelpe elevene å ta igjen tapt læring før de starter i høyere utdanning.

Hun foreslår totalt 440 millioner kroner til å kompensere for tapt læring, samt 300 millioner kroner kommunene kan arrangere sommerskoler for.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar