Fall på Oslo Børs i dag

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Oslo Børs. Foto: Erik Johansen / NTB

annonse

annonse

Den urolige børsuken fortsatte fredag, og hovedindeksen endte ned 1,08 prosent til 1 170,08 poeng, til tross for økende oljepris.

Fallet var størst tidlig på dagen og var ned over to prosent ved lunsjtid, men hovedindeksens fall ble dempet utover ettermiddagen, opplyser NTB.

Samtidig snudde oljeprisen til oppgang og var like før stengetid opp 1,18 prosent til over 91 dollar fatet. Det var imidlertid ikke nok til å redde oljetungvekterne Equinor og Aker BP, som begge falt med litt over 1,8 prosent i dag.

annonse

Generelt var det en tung dag for de mest omsatte. Man må ned til nummer ni på listen før man finner oppgang. Det var sjømatprodusenten Mowi, med en beskjeden økning på 0,14 prosent.

Dagen var verst for PGS, som ble mer enn halvert i går og fortsatte å rase nedover i dag med 14,92 prosent.

Oslo Børs har samlet sett tapt seg med 2,90 prosent denne uken, opplyser NTB.

Europa og USA
På de toneangivende børsene ellers i Europa var det også urolig. FTSE 100 i London var ned 1,62 prosent, CAC 40 i Paris sank med 1,59 prosent og DAX-indeksen i Frankfurt var ned 1,94 prosent.

På Wall Street har denne uken vært en berg-og-dalbane. De tre hovedindeksene har vært preget av store svingninger, men endte med oppgang i dag. Nasdaq endte med en oppgang på 2,14 prosent, Dow Jones gikk opp 0,7 prosent og S & P 500 er opp 1,4 prosent, melder E24.

Uroen som har preget de amerikanske markedene denne uken, skyldes blant annet signalene fra USAs sentralbank Federal Reserve om at den snart vil sette opp rentene.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar