EU trekker ikke ut familier til ambassadepersonell – «prematurt»

document.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

EU markerer avstand til USA som trekker familiene til ambassadepersonell ut av Kiev. – Vi må ikke dramatisere, sier utenrikssjef Josep Borrell. Heller ikke Kiev er begeistret for hjemsendelsen og kaller det prematurt. Biden ville markere handlekraft, men faller mellom to stoler. EU har ikke sans for eskalering, er signalet fra Brussel.

– Vi kommer ikke til å gjøre det samme fordi det ikke er noen spesifikk årsak til det, sa EUs utenrikssjef Josep Borrell da han ankom et møte med EUs utenriksministre mandag. Der kommer også USAs utenriksminister Antony Blinken til å delta over videolink.

– Vi må ikke dramatisere situasjonen så lenge forhandlingene pågår – og de fortsetter, sa Borrell.

Mandag ble det kjent at USA beordrer familiene til ansatte ved ambassaden i Kiev til å reise hjem fra Ukraina. Den amerikanske ambassaden i Washington understreker samtidig at det ikke er snakk om en evakuering.

Ukraina kaller USAs avgjørelse for «prematur».

– Vi anser et slikt skritt fra amerikansk side for å være prematurt og et uttrykk for overdreven forsiktighet, sier Oleg Nikolenko, talsperson ved det ukrainske utenriksdepartementet, i en uttalelse. (NTB)

T.v. omslaget til «Stalins svøpe». T.h. bokens forfatter Alf R. Jacobsen. Foto: privat.

Les artikkelen direkte på Dokument

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar