– Et enormt steg

Finansavisen
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

finansavisen.no:

– Å ha muligheten til å kjøpe Alibaba aksjer med yuan vil være gjøre svært godt for verdsettelsen av selskapet. Jeg tror en 50-prosents økning i aksjekursen er helt rimelig, sa forvalter He Qi i Huatai Pinebridge Fund ifølge Bloomberg.

Kontrær

En som har latt seg friste av det «billige» selskapet er Warren Buffets høyre hånd, Charlie Munger. Han begynte i fjor å kjøpe seg opp i selskapet gjennom Daily Journal hvor 98-åringen inntil nylig var styreleder. I motsetning til Warren Buffett er han villig til å ta risikoen ved å investere tungt i kinesiske selskaper.

SER VERDI I KINESISKE AKSJER: Charlie Munger. Foto: Bloomberg

– Grunnen til at jeg investerte i Kina er at jeg kunne få mye bedre selskaper til en mye billigere pris, og jeg var derfor villig til å ta litt politisk risiko, sa Munger under Berkshire Hathaways årlige møte i mai.

Selv om den legendariske investoren ikke er kjent for å gjøre større feil, har investeringene i Alibaba gitt svært dårlig avkastning. Det antas at Charlie Mungers Daily Journal har en snittpris på rundt 200 dollar, og aksjen står nå i rundt 100 dollar.

En tikkende bombe?

Men ekspertene strides om Kinas økonomi er en tikkende bombe eller verdens kommende nummer en. En avlisting i USA kan vise seg å være en liten bagatell om kinas økonomi skulle treffe veggen, slik mangfoldige eksperter  advarer mot.

Eiendomsutvikling står i dag for en tredjedel av den kinesiske økonomien, og en kollaps vil derfor ha svært stor påvirkning for de kinesiske bankene og det kinesiske aksjemarkedet.

– Kommer de kinesiske bankene til å gå under? Helt sikkert, de kommer til å ha enorme hull i balansen, sa hedgefond forvalter Kyle Bass i en podcast. Forvalteren har tidligere også advart mot Alibaba. Tiden vil vise om Bass får rett om Kina, det har derimot sjeldent vært en god strategi å ta motsatt siden av Charlie Munger i aksjemarkedet.  

Les artikkelen direkte på finansavisen.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar