Er Kinas nye Wing Loon-1E-drone mer enn en kopi av USAs Grey Eagle?

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
USAs «Grey Eagle»-drone. Foto: Wikipedia.

annonse

annonse

Eksperter lurer på i hvilken grad den nye kinesiske dronen kan rivalisere eller konkurrere med den amerikanske hærens Grey Eagle.

The National Interest melder at Kinas luftvåpen (PLAAF) nå flyr en ny stor drone som ser ut til å være en kopi av den amerikanske hærens velkjente Grey Eagle.

Etter å ha kunngjort at en ny drone har tatt til luften, rapporterte den kinesiske statseide avisen Global Times at den nye Wing Loong-1E-dronen vil ha mer «rekkevidde, utholdenhet, effektivitet og pålitelighet» sammenlignet med forgjengeren.

annonse

Den nye Wing Loong-1E foretok nylig sin jomfruflyvning, en viktig utvikling for den statseide produsenten Aviation Industry Corporation of China, som nå legger til en ytterligere drone i Kinas repertoar av Wing Loong-droner.

Wing Loong-1E kan fortsatt gjenkjennes som en Wing Loong-1-drone, men det er gjort noen endringer i aerodynamisk design, inkludert å legge til oppoverpekende vinger på tuppen av hovedvingene som en Wing Loong-2, heter det i avisen.

I et tilsynelatende forsøk på å redusere vekten til dronen, samt øke hastigheten og utholdenheten, er den nye dronen nesten utelukkende lagd av komposittmaterialer.

– Ved å bruke komposittmaterialer for hele flyet, som er en avansert teknologi, vil dronen være lettere og mer robust enn den originale Wing Loong-1, og den vil sannsynligvis nyte lengre rekkevidde og utholdenhet, samt høyere effektivitet og pålitelighet, konkluderer Global Times.

Grey Eagle-kopi?

Interessant nok siterer Global Times spesifikt USAs Grey Eagle som et sammenligningspunkt med tanke på noen av de ønskede egenskapene til den nye PLAAF-dronen.

Grey Eagle kan utføre en hel rekke oppdrag for å inkludere luftovervåking i tillegg til væpnede angrep; dronen opererer elektrooptiske og infrarøde sensorer, syntetisk blenderradar og fire Hellfire-missiler.

– MQ-1C Grey Eagle har en maksimal brutto startvekt på 1.633 kilogram, en drivstoffkapasitet på 261 kilogram, en intern nyttelastkapasitet på 261 kilogram og en ekstern nyttelastkapasitet på 227 kilogram, med maksimum flyhøyde på 8.839,2 meter, maksimal utholdenhet på 25 timer og topphastighet på 309 kilometer i timen, ifølge nettstedet til produsenten, General Atomics Aeronautical Systems, skriver Global Times.

I motsetning til forgjengeren, Predator, er Grey Eagle avhengig av en tung drivstoffmotor for å tilby økte hestekrefter og forbedret drivstoffeffektivitet.

Når det gjelder den eksterne konfigurasjonen, ser den nye kinesiske dronen veldig ut som en Grey Eagle, så det er naturlig at den kinesiske avisen gjør sammenligninger med den. Men til tross for det ytre utseendet, er det imidlertid lite informasjon tilgjengelig om hva som befinner seg på innsiden av skroget.

Hvilke typer high-fidelity-sensorer opererer den? Er kameraene både elektrooptiske og infrarøde? Hvor lang rekkevidde har de og hva slags bildekvalitet eller oppløsning genererer de? Kanskje viktigst av alt, hva slags databehandlingskraft er innebygd i plattformen?

annonse

– Svarene på disse spørsmålene kommer sannsynligvis til å fastslå i hvilken grad den nye kinesiske dronen kan rivalisere eller konkurrere med den amerikanske hærens Grey Eagle, konkluderer forsvarsredaktør i The National Interest Kris Osborn.

«Hjemmesnekrede» raketter, droner og kryssermissiler: En stadig mer prekær trussel (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar