Enda en langrennsløper med positiv koronaprøve – Krüger rekker ikke OL-starten

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Simen Hegstad Krüger har testet positivt på korona under høydesamlingen i Seiser Alm. Foto: Terje Pedersen / NTB

annonse

annonse

Simen Hegstad Krüger vil høyst sannsynlig ikke få muligheten til å forsvare OL-gullet på 30 kilometer i Kina etter torsdagens positive koronatest.

Lyn-løperen er den tredje norske utøveren som har testet positivt for korona under langrennsløpernes OL-leir i Seiser Alm i Italia. Fra før har Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå testet positivt.

Krüger tok gull på 30 kilometer med skibytte i OL i Sør-Korea for fire år siden. I år var han en soleklar favoritt til å forsvare gullet i høyden i Kina.

annonse

– Simen er i kalasform og da er det ekstra tøft når man får en beskjed som dette, sa landslagssjef Espen Bjervig før kan måtte om bord på OL-flyet til Beijing.

Nå tyder alt på at Oslo-gutten ikke vil kunne stille til start 6. februar. Det er kun elleve dager til, identisk med den pålagte isolasjonstiden i Italia. Trolig vil ikke Krüger kunne være i Kina før 11. februar, med mindre reglene for isolasjon og karantene blir endret.

Fryktet flere tilfeller

Det var landslagslege Øystein Andersen som meldte om det nye smittetilfellet på en hasteinnkalt pressekonferanse torsdag kveld.

– Vi fryktet at det skulle komme flere. Han er isolert på rommet og har bodd på enerom siden i går, etter at vi flyttet til nytt hotell. Han er tilsynelatende frisk, ikke noen symptomer eller sykdom. Alle øvrige tester var negative i dag, sa Andersen.

Fortsetter testing

De norske langrennsutøverne skulle dratt til Beijing torsdag, men må bli i Italia på grunn av smittesituasjonen.

– Vi fortsetter med testing og fortsetter med avstand. Alle bor på hvert sitt rom. Vi har fokus på de som er i karantene. De som er friske og ikke positive, må også ivaretas. Vi rigger opplegget for at alle skal ivaretas, sa Andersen.

– Selv om vi har disse smittetilfellene må vi reise og forberede oss med ski og det hele. Det er utrolig trist for de berørte og en påvirkning på hele apparatet og utøvere. Dette er ikke så veldig gøy lenger. Det er knalltøft, sa landslagssjef Espen Bjervig.

Han dro sammen med smørerne til Beijing med OL-flyet torsdag kveld.

Fortsetter reiseplan

Det norske OL-laget fortsetter å følge sine oppsatte planer som ble endret etter at Arild Monsen, Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå testet positivt tidligere i uken.

– De planene vi har, står seg. Guttene flyr til Norge søndag 30. januar, og ned til Kina mandag 31. januar. Jentene har planer om å fly til Zürich 1. februar og så videre til Kina. Da har mesteparten av troppene dratt, opplyste Andersen.

Amundsen inn?

Harald Østberg Amundsen, som har bodd med Krüger fram til onsdag, er reserve og aktuell til å overta for Krüger.

annonse

– Amundsen er ikke isolasjon. Det får ikke noen konsekvenser for ham nå. Det går fint at han beveger seg rundt på hotellet med munnbind og trener.

– Jeg kan ikke si at jeg blir overrasket om det kommer flere positive tester, dessverre, avsluttet Andersen.

(©NTB)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar