Eliminering av råolje er en av de største truslene mot sivilisasjonen

Ninacappelen.com

Ninacappelen.com:

Det er mange trusler mot menneskeheten akkurat nå, alt fra den utbredte bruken av giftige plantevernmidler til regjeringer som krever at folket skal ta de livsfarlige mRNA-injeksjonene. En av de største truslene av alle kan imidlertid vise seg å være “The Green World Order”, også kalt “Det grønne skiftet”. 

Et av hovedmålene for det nylige Stockholm+50-arrangementet var å “gi ledere en mulighet til å trekke på 50 år med multilateral miljøhandling for å oppnå den dristige og presserende handlingen som trengs for å sikre en bedre fremtid på en sunn planet.” En stor del av planene handler om å fase ut bruken av fossilt brensel. Enkelte eksperter frykter at det å stoppe bruken av råolje kan være den største trusselen som finnes for planetens åtte milliarder innbyggere. Klimaet går gjennom endringer selv ved fravær av menneskelig aktivitet, og disse endringene kan noen ganger ha negative effekter på mennesker. Men disse risikoene er små sammenlignet med en verden uten fossilt brensel.

​Les også Uvaksinerte og yngre barn er EUs nye målgrupper for Covid19-vaksinering

Ronald Stein, grunnlegger av PTS Advance og ambassadør for energi og infrastruktur, forklarte nylig i en kronikk hvordan livet uten olje ikke er den drømmen mange synes å tro at det er. Hans siste bok Clean Energy Exploitations har blitt nominert til Pulitzer-prisen for 2022

For det første er det et faktum at fornybar energi egentlig bare er periodisk elektrisitet som kommer fra sol og vind, og som ikke er pålitelig for å drive samfunnet rundt, eller brukes til å skape noe nyttig for samfunnet. Snarere tvert imot kan det å bli tvunget til å leve uten produkter produsert av olje sette oss tilbake til “hest- og kjerrestadiet”, mener Stein. Det er mange bransjer som har gjort livene våre tryggere, sunnere, og mer effektive som er avhengige av fossilt brensel, herunder materialvitenskap, kjemisk industri, energi, oppvarming, transport, og farmasøytisk industri. Å nå en avkarbonisert global status kan føre til milliarder av dødsfall som følge av underernæring, sykdom, og værrelaterte dødsfall som langt overstiger dødsfall forårsaket av klimaendringer, hevder han. 

Å finne en balanse
Selv om ingen burde forgifte planeten bare for å få raskere internett i form av 5G er det mulig å finne en god balanse mellom å bevare menneskehetens fremskritt, uten å kaste bort ressurser av useriøse grunner. Det er viktig å erkjenne at infrastrukturen for fossilt brensel faktisk er mindre invasiv enn gruvedriften i utviklingsland som brukes til å få tak i de eksotiske mineralene og metallene som trengs for såkalt “ren energi”. Disse aktivitetene tjener utvilsomt “grønne” energiselskaper og deres statlige sponsorer, men de ødelegger også miljøet og fører til menneskelige grusomheter, spesielt i den tredje verden der folk allerede har dårlig livskvalitet.

Råolje, når den raffineres til oljederivater, er grunnlaget for mer enn 6000 produkter som folk er avhengige av i hverdagen som ikke eksisterte før 1900-tallet. Den er også nødvendig for å drive tungt maskineri og utstyr som handelsskip, jetfly, og romfarts- og militærprogram. Disse produktene har bidratt i utviklingen av rakett-teknologi, slik at mennesker kan sende satellitter ut i verdensrommet som dramatisk har utviklet måten vi alle navigerer og kommuniserer på. Solcellepaneler og vindturbiner kan skape periodevis elektrisitet, men de er ikke i stand til å produsere noe. Dessuten er produktene som trengs for å lage solcellepaneler og vindturbiner laget av oljederivater fra råolje.

Ronald Stein oppsummerte problemstillingen slik: «Alt som trenger elektrisitet, fra lys, kjøretøy, iPhones, defibrillatorer, datamaskiner, telekommunikasjon, etc., er alle laget med oljederivater produsert av råolje. Det ville ikke vært noe å drive i en verden uten fossilt brensel.»

I stedet for å demonisere fossilt brensel må verdens ledere finne en måte å redusere forbruk på, eller finne en erstatning for råolje som er i stand til både å produsere elektrisitet og skape alle de meningsfulle produktene vi er avhengige av i moderne tid. Å eliminere det helt kan bety slutten på menneskeheten.

With today’s technology to work and educate remotely via virtual connectivity, we should reallocate resources to get people back out of the cities into the rural areas as well as focus on adaptation, conservation, and resource efficiency. Systems need to be rebalanced back onto natural ones where humans are symbiotic and not parasitic, and we need to subordinate technology back to being our slave and not our master. Oil is a magic substance when used correctly and burned cleanly, but it can be the death of us all if used badly. The world needs to REDUCE not ELIMINATE crude oil and reduce its footprint as much as practical and possible, as that may truly be the only plan that will work to save most of the world’s eight billion residents.
– Ronald Stein, Pulitzer-nominert forfatter

​Artikkelen er oversatt fra Citizens News

Her er Ronald Stein`s Linkedin-profil

​Les også Demokratene vil melde Norge ut av FN og WHO

Støtt min journalistikk: 
VIPPS 665430
KONTONR. 9710 47 05905

Les artikkelen direkte på ninacappelen.com