Dokument.no: Vedtak fattet: Oslo rådhus skal flagge for Palestina

document.no

document.no:

Oslo rådhus. Foto: Annika Byrde / NTB

Nå er det vedtatt at det palestinske flagget skal heises fra Oslo rådhus den 29. november. Tre dager før skal ofrene for Hamas-terroren minnes.

Spørsmålet om en eventuell flagging for Palestina i Oslo Rådhus har vært debattert en ukes tid.

Document omtalte dette tidligere i prosessen, se sak under.

Nå er det vedtatt at en slik flagging skal finne sted, melder NTB. Dette ble bestemt under mandagens møte i Oslo bystyres forretningsutvalg.

Stor uenighet

Det var ikke et samstemt utvalg som besluttet flaggingen 29. november. Avisa Oslo skriver at både Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti stemte imot. Forslaget gikk likevel gjennom med ni av elleve stemmer.

I tillegg ble det avgjort at det skal avholdes en minnemarkering med inntil 100 gjester for ofrene etter Hamas sitt terrorangrep. Dette forslaget gikk gjennom med minst mulig margin.

Dette stemte faktisk Ap, MDG, SV og Rødt imot.

FrP er kritisk

Magnus Birkelund er gruppeleder for FrP i bystyret, og han forteller til NRK at han er skeptisk til å skille markeringene. Hans parti ville istedet arrangere en felles solidaritetsordning for alle sivile ofre, både under terrorangrepet 7. oktober og den påfølgende krigen i Gaza.

Rødts gruppeleder Siavash Mobasheri er imot forslaget om en markering for ofrene etter Hamas-terroren.

– Jeg vet ikke hvor jeg skal starte. Det er ikke noen balanse her. Det er snakk om en brutal okkupant og en stat som dreper tusenvis av barn, sa Mobasheri ifølge Avisa Oslo.

Han kommer ikke inn på hvem som startet denne nåværende opptrappingen, og hvilke bestialiteter det er grundig bevist at ble begått mot sivile israelere. Dette var ikke verdt noen markering for Rødt og Siavash Mobasheri.

Han belegger heller ikke påstanden om de tusenvis av barn han mener Israel skal ha drept.

Disse påstandene har det florert en del av de siste, og de har i hovedsak basis i opplysninger fra det som kalles «palestinske helsemyndigheter», hvilket vil si Hamas-kontrollerte kilder.

Man benytter altså udokumenterte påstander fra en terrororganisasjon som politisk beslutningsgrunnlag.

– En by for alle

Oslo-ordfører Anne Lindboe (H) prøve rå innta en slags «mellomposisjon», og sier dette er viktige markeringer for begge parter.

– Oslo skal være en by for alle. For jøder og muslimer og for palestinere og israelere. Det er viktig at vi viser vår medfølelse og støtte til sivile ofre og med dem som utsettes for hets. Det skal være trygt å bo i Oslo, sier Lindboe.

Hun opplyser videre at vi lever i en krevende tid, og at mange er berørt av de grusomme hendelsene. Hun vil derfor fremme samhold gjennom å vise solidaritet og omtanke med disse markeringene.

Les også: 

Oslopolitikere vil ha Palestina-flagg på Rådhuset

Bestill den nye boken fra Document forlag: 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Les denne artikkelen direkte på Dokument

Legg igjen en kommentar