Dokument.no: Tre personer siktet for grov voldtekt i Vesterålen løslates

document.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

document.no:

Tre afghanere som er siktet for gruppevoldtekt av en norsk småbarnsmor i et busskur på Kleiva i Vesterålen 30. oktober, løslates, men siktelsene opprettholdes. Fra før er den fjerde siktede løslatt.

– Beslutningen kommer som et resultat av at etterforskningsmessige hensyn ikke tilsier at det er nødvendig med fortsatt varetektsfengsling. De fire har fortsatt status som siktet i saken, opplyser Nordland politidistrikt.

De fire er siktet for grov voldtekt av en kvinne i 20-årene mellom klokken 2 og 3 natt til søndag 30. oktober. Kvinnen anmeldte saken senere samme dag. Politiet har tidligere opplyst at det ikke er noen relasjon mellom kvinnen og de siktede mennene.

De fire ble fengslet 3. november, siktet for gruppevoldtekt eller medvirkning til gruppevoldtekt. Overgrepet skal ha skjedd natt til søndag 30. oktober. Politiet ville ha samtlige fengslet for fire uker, men Salten og Lofoten tingrett bestemte at den ene siktede kun skulle fengsles for to uker.

Etter hva Document erfarer, fikk han kortere fengsling på grunn av at han i politiavhør og i retten har kommet med visse innrømmelser.

Politiet, som innledningsvis i saken ikke fant Documents forespørsel om etnisitet/statsborgerskap til de da mistenkte relevant, siteres av NTB på at «forklaringene til de involverte» ikke samsvarer.

– Politiets etterforskning viser at de fire siktede og fornærmede kommer kjørende i samme bil og stopper på busstoppet. Deretter samsvarer ikke forklaringene til de involverte. Det er gjort tekniske undersøkelser av samtlige for å sikre spor. Politiet har videre tatt beslag i elektroniske enheter og klær. Det er gjort tekniske undersøkelser på åstedet og aktuell bil. Da det fremdeles gjenstår flere etterforskningsskritt kan ikke politiet gi ytterligere informasjon om innholdet i forklaringene, eller etterforskningen for øvrig, opplyser politiet. (NTB)

Les også:

Mehl om voldtekten i Vesterålen: – Åpen og tydelig kommunikasjon er svært viktig

Kjøp julegavene fra Document! Vi har noe for enhver smak!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Les denne artikkelen direkte på Dokument

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar