Dokument.no: Sykepleier: «Om bare Hitler hadde levd»

document.no

document.no:

I en kommentar på Facebook skrev en sykepleier fra UiO at hun ønsker at Hitler levde fortsatt. Arbeidsgiveren sier de følger opp saken internt.

Kommentaren kom i Facebook-gruppen «Free Palestina – Save Gaza» i diskusjonen om en uttalelse fra Benjamin Netanyahu om at Israel forsøker å unngå sivile tap på Gaza. Den israelske statsministeren innrømmet at dette var svært vanskelig, og at Israel ikke hadde lykkes med dette.

Dette skriver Med Israel for Fred (MIFF). Kvinnen skriver i sin profil at hun er  operasjonssykepleier ved Radiumhospitalet i Oslo, og har et palestinsk flagg som profilbilde.

Skjermdump MIFF/ Facebook/ Free Gaza – Save Gaza

MIFF har stilt hennes arbeidsgiver, Universitetssykehuset i Oslo (UiO), spørsmål om slike kommentarer er kompatibelt med å være helsearbeider, og om jødiske pasienter kan føle seg trygge.

– Alle pasienter skal føle seg trygge og ivaretatt ved Oslo universitetssykehus, sier kommunikasjonsdirektør Børge Einrem.

– Slik denne uttalelsen framstår, er det forståelig at det stilles spørsmål ved om den er i tråd med sykehusets holdninger.

UiO skal følge opp saken internt, ifølge Einrem.

Les denne artikkelen direkte på Dokument

Legg igjen en kommentar