Dokument.no: Senatet vedtok ny våpenlov

document.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

document.no:

Femten Republikanere sørget for et flertall for en ny våpenlov i Senatet. Alt ligger til rette for at den glir rett gjennom Representantenes hus. De femten som stemte med Demokratene splitter partiet på en viktig sak og på et viktig tidspunkt.

Ved første øyekast er innstrammingene svake. Det innføres skjerpet bakgrunnssjekk for personer mellom 18 og 21 år. Det skal investeres i sikkerhet på skolene. 15 milliarder dollar bevilges til psykisk helse. Men de viktigste punktene blir forbigått av mediene. Det er de såkalte red flag-lovene som vil si at myndighetene kan konfiskere en borgeres våpen uten begrunnelse. Vedkommende får heller ikke vite hvem som mente at han/hun var uskikket til å ha våpen. I dagens politiske klima i USA forstår alle hva det kan føre til. Falske anklager.

While red flag laws vary from state to state, often the accused aren’t given notice of an accusation or any chance to defend themselves against the charges until after their weapons have been confiscated.

Det er denne bestemmelsen som mange reagerer på. Det er i realiteten en opphevelse av det andre grunnlovstillegget. Det gjøres betinget. Du får beholde et våpen på myndighetenes nåde. Hvis staten ikke liker deg kan det hende de avlegger deg et besøk.

Amerikanere på høyresiden ser for seg at de blir stående igjen forsvarsløse, med et korrupt FBI og Antifa som har våpen. Det er myndighetenes egen oppførsel som gjør at de ikke stoler på dem lenger. De vil kunne forsvare seg, særlig nå som kriminaliteten eksploderer.

Senator Josh Hawley reagerer på lovprosessen. Senatorene fikk en time på seg til å lese et lovutkast på 80 sider. Det er blitt en vane at Demokratene sørger for å legge inn mange andre formål som ikke har noe med våpen å gjøre. Det er penger til abort på skolene og 100 millioner dollar til FBI.

“Here we are voting to move on a bill negotiated entirely behind closed doors, released only an hour ago, that no one has had time to fully read, that ignores the national crime wave & chips away instead at the fundamental rights of law abiding citizens,” he said on Twitter on June 21.

Det er andre sider ved sikkerhet og våpen som Demokratene ikke tar opp. Under massakren på skolen i Uvalde fikk en politimann en telefon fra sin kone som var lærer der. Hun varslet ham og sa hun var såret. Mannen ruste til skolen for å hjelpe henne. Men politiet som sto utenfor stanset ham og tok fra ham pistolen. Kona døde.

Det samme politiet sto med sine halvautomatiske våpen utenfor klasserommene og påsto de var stengt. De var åpne. Innenfor fikk Salvador Ramos skyte unger i nesten en time.

Hva hjelper det med lover med et slikt politi?

I strid med Høyesterett

Den nye våpenloven er substansielt på kollisjonskurs med Høyesterett som nylig bestemte at New York States lov som krever en spesiell grunn hvis en person vil bære våpen utenfor huset, er grunnlovsstridig.

On Thursday, the Supreme Court struck down New York’s law requiring gun applicants to demonstrate “proper cause” to obtain a permit to carry a concealed handgun outside the home.

In a majority opinion written by Justice Clarence Thomas, the court said New York’s law was inconsistent with the Second Amendment.  “We know of no other constitutional right that an individual may exercise only after demonstrating to government officers some special need,” Justice Thomas wrote.

Flertallet var overbevisende 6-3. For dagens Demokrater er dette politisk uakseptabelt. Biden har truet med å utvide høyesterett. Men siden Demokratene litt for tydelig viser at deres egentlige mål er å ta våpenet fra de som ikke er enig med dem, mislykkes de også på dette punkt.

Falmede Hollywood-stjerner raser. men de understreker bare at selvhatende liberalere tilhører verden av igår.

SCOTUS “has put the desires of the gun extremists over the safety of our children,” Julianne Moore said on Instagram.

The ruling represents “a middle finger to New York,” Whoopi Goldberg said on ABC’s The View.

“Truly a disgraceful ruling,” Barbra Streisand tweeted.

https://www.theepochtimes.com/senate-passes-bipartisan-gun-control-bill_4555095.html

Les denne artikkelen direkte på Dokument

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar