Dokument.no: Ny rekord i Premier league Darts: Syvende tittel på rad

document.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

document.no:

Michael van Gerwen skrev Premier League-historie da han vant sin syvende tittel og med det passerte the GOAT Phil Taylor.

«The Green Machine» vant Premier League-tittelen etter å ha slått Gerwyn Price 11-5 i finalen i O2 arena med 105,4 i snitt.

Nederlenderen, som hadde seks seire i likhet med Taylor for 12 måneder siden, passerte ham nå etter en mesterlig seier hvor han slo waliseren Price med en forrykende oppvisning.

Van Gerwen, hvis deltakelse var usikker etter at han trakk seg fra forrige ukes siste runde i Aberdeen med en skulderskade, har dominert denne turneringen siden han vant sin første tittel for ti år siden.

Ingen elsker O2-arenaen som ham, og etter å ha vunnet en spennende semifinale mot rivalen Michael Smith med 10-8, slo han Price i finalen.

Det var ingenting som skilte Price og Van Gerwen i de fem første omgangene, før det nederlandske esset brøt med 139-170 og gikk opp i 4-2 ledelse.

Foto: PDC

«MVG» understreket sin utrolige scoringskraft ved å holde neste omgang og deretter bryte igjen med en forbløffende 128-sjekk ut på dobbel 10 for å gå opp til 6-2 og et gjennomsnitt på 108.

Price svarte med en fabelaktig 161-sjekk ut via bullseye for å redusere forspranget, men Van Gerwen visste at han bare var fire legs unna tittelen ved pause.

Fire missede dartpiler fra nederlenderen gjorde imidlertid sitt til at «The Iceman» kom inn på dobbel 12 og lå under 7-4, men MVG slo rett tilbake med en 11-darter før han senket dobbel 2 og kom stadig nærmere seieren.

En oppvisning med en 150-sjekk ut via dobbel 18 gjorde at Van Gerwen rykket fra til 10-5, og det hele var over i neste runde, og han beholdt tittelen.

– Jeg har jobbet veldig hardt i den siste tiden. Jeg hadde selvsagt problemer i forrige uke, vi vet alle at Gerwyn Price er i fantastisk form, og Michael Smith har vunnet de tre siste ukene, sa 34-åringen til Sky Sports.

– Jeg får hele tiden spørsmål om når jeg skal gjøre det igjen, så jeg legger press på meg selv. Jeg fortsetter å prøve, og i dag motiverte det meg, og jeg tror det var det som gjorde at jeg vant.

«MVG» følte at han hadde spilt opp mot sitt beste.

– Jeg synes jeg spilte fantastisk dart i dag. Hva mer kan man ønske seg enn å vinne dette trofeet? Du må alltid velge de rette øyeblikkene, men å komme tilbake hit til O2 og spille mot Michael Smith og Gerwyn Price i finalen, da må du spille på ditt beste, sa Van Gerwen og la til:

– Jeg måtte gjøre noe spesielt i dag, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det. Jeg har jobbet hardt for dette.

Price er fortsatt på jakt etter sin første tittel, og etter en strålende sesong, der han vant fire av de ukentlige rundene, endte i skuffelse.

Foto: PDC

Han var nedslått etter tapet, og sa:

– Jeg klarte bare ikke å finne triplene eller doble, jeg klarte ikke å finne noe, det er sånn det er noen ganger. Jeg er helt knust. Jeg følte ikke at dette glapp, jeg var så langt unna, jeg var ikke i nærheten engang, jeg vet ikke hva som skjedde.

Van Gerwen møtte Smith i en reprise av den historiske VM-finalen i januar, men det var St Helens-stjernen som kom best i gang med en enorm 128-sjekk ut og brøt tidlig.

MVG brøt deretter med en 12 darter og tok ledelsen fra verdenseneren, før han satte fire legs på rappen og ledet 5-2.

Nederlenderen fortsatte å kaste noen fantastiske dartpiler og ledet 7-3 ved pause med et snitt på 108,29.

Smith svarte med en 114-sjekk etter omstarten og reduserte til tre legs, og en avgjørende 86-sjekk ut sørget for at «Bully Boy» reduserte til 8-6.

Van Gerwen sløste bort fem dartpiler på dobbel og slapp inn Smith med en 91er via bullseye og lå under 8-7, men «MVG» kom raskt til hektene igjen og var ett leg unna seier.

Smith reddet deretter omgangen takket være en 123-sjekk ut via bull etter at «Mighty Mike» mislyktes med to matchpiler, men alt var over i neste omgang da Van Gerwen tok seg til sin niende Premier League-finale.

Den første semifinalen var en ren walisisk affære, og det var Price som gikk seirende ut av kampen mot Jonny Clayton med hele 10-2.

Price fikk en forrykende start og tok de fem første omgangene helt overlegent, og Clayton hadde kun et gjennomsnitt på under 86.

Til tross for at «The Ferret» fikk stoppet sin elendige dart, fortsatte Price å være konsekvent på trippelen og tok ut en 12-darter i den syvende omgangen.

Derfra var det enkelt for «The Iceman», og til tross for at Clayton reduserte til 8-2, tok Price seieren takket være en fabelaktig 131- sjekk ut via dobbel topp.

Clayton skrev følgende lett humoristisk på Twitter etter kampslutt:

– Jeg sto bak deg og håpet at du skulle treffe trippel 1, men du traff trippel 20.

Kjøp bøker fra Document!

 

Les denne artikkelen direkte på Dokument

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar