Dokument.no: Norske myndigheter gisper etter pusten: Klesbutikk vil ansette «babes»  

document.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

document.no:

Neppe i målgruppen for denne jobben: Gamle damer lager blonder på marked i Valencia, Spania. Foto: Lise Åserud / NTB

Klesbutikken Brandy Melville søker etter «babes» som kan jobbe i butikken. Det mener Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) kan være ulovlig.

Dette er en type sak som kan bringe politisk korrekte likestillingspolitikere og -myndigheter ut av fatning. Man er uansett raske til å gripe etter loven, for å få stanset noe slikt:

– Hvis uttrykket «babes» i annonser indikerer at kun jenter kan søke på stillingen, så kan dette være brudd på likestillings- og diskrimineringsloven, sier kommunikasjonssjef Edin Babic i LDO til TV 2.

I stillingsannonsen skriver den populære italienske kleskjeden at de leter etter «babes som kan jobbe 3–4 dager i uka og som sommerhjelp.» De ber også søkere legge ved et profilbilde og Instagram-bruker i søknaden sin, ifølge NTB.

Slikt skaper reaksjoner i Norge i 2022. Her skal det som kjent svært lite til for å bli krenket, eller i alle fall påstå at man er krenket. Det siste er trolig sannheten i det aller meste av «krenkesakene» som til stadighet popper opp.

NTB beretter at annonsen har fått kraftig kritikk fra flere, og heller ikke Arbeidstilsynet er imponert.

– Dette er svært kritikkverdig, og slike holdninger hører historien til. For det første avgrenser man jobbannonsene til unge jenter som ser ut på en spesiell måte, for det andre brukes det begreper som ikke hører hjemme i en stillingsutlysning, uavhengig av hvordan man definerer ordet «babes», sier leder for tilsynets svartjeneste, Vigleik M. Aas.

Selv Redd Barna må på banen, her står åpenbart store ting på spill:

Fungerende leder i Press – Redd Barna Ungdom, Isaac Elstad Røssnes, sier til KK at det virker som kjeden ser etter en bestemt type jente uavhengig av kvalifikasjoner, og kaller bruken av ordet «babes» nedverdigende.

NTB og flere andre norske medier har forsøkt å få kontakt både med kjedens norske butikk og det europeiske kontoret, men har ikke fått svar.

Man er kanskje travelt opptatt med å intervjue babes som har søkt på stillingen?

Velkommen til møte:

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Les denne artikkelen direkte på Dokument

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar