Dokument.no: Norske kommuner ønsker ikke vindkraft

document.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

document.no:

Selv om regjeringen gjenåpnet for bygging av vindkraft på land i april, har kun to kommuner meldt sin interesse. Det er kommunene Gamvik og Lebesby i Finnmark, der kraftnettet ikke er rustet til å ta imot ny kraftproduksjon, skriver Europower.

I april åpnet regjeringen igjen for å behandle søknader om å få bygge vindparker, etter at saksbehandlingen av alle vindkraftsaker ble stanset i 2019.

Vertskommunene må selv be NVE sette i gang saksbehandlingen. Men i løpet av de mer enn seks månedene som er gått siden vindkraftstansen ble avblåst, har bare to kommuner henvendt seg til NVE med ønske om å utrede vindprosjekter av en viss størrelse. Gamvik og Lebesby kommuner har meldt inn totalt fire vindprosjekter på Nordkinnhalvøya.

Alle prosjektene ligger i aktive reindriftsområder. Kraftnettet i denne delen av Troms og Finnmark er heller ikke rustet til å ta imot ny vindkraftproduksjon, og det må investeres milliarder før prosjektene kan realiseres. Dermed blir det lenge til de fire vindparkene kan levere strøm til nettet, om de i det hele tatt får konsesjon.

– Ingen andre kommuner har gjort noe fremstøt overfor oss, sier Svein Grotli Skogen, seksjonssjef for energikonsesjoner i NVE til Europower. (NTB)

Les denne artikkelen direkte på Dokument

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

1 thought on “Dokument.no: Norske kommuner ønsker ikke vindkraft

  1. Tilbaketråkk: Homepage

Legg igjen en kommentar