Dokument.no: Krisemøte i Veivesenet: Antall trafikkdrepte doblet

document.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

document.no:

Økningen i antall drepte i trafikken fortsetter å øke. Dobbelt så mange har mistet livet i trafikken iår som ifjor. 16 mistet livet i juni, det er ni flere enn i samme måned ifjor, ifølge Statens vegvesen.

Så langt har 63 personer mistet livet på norske veier mot 31 i første halvår ifjor. Etter nok en ulykkeshelg da fire mennesker omkom, kalte veidirektør Ingrid Dahl Hovland inn til krisemøte i begynnelsen av uken.

– Jeg er opprørt over disse ulykkene. Dette er mye mer enn tall og statistikk. Det handler om mennesker og skjebner. Om familier og lokalsamfunn som blir berørt, sa veidirektør Ingrid Dahl Hovland i en pressemelding.

Møteulykker og utforkjøringer dominerer med nesten 70 prosent av alle dødsulykkene.

– Etter flere år med lave ulykkestall ser vi en økning i dødstallene denne våren. Det spesielle er at det er mange ulykker med flere omkomne, og at det er flere omkomne på MC enn normalt, sier Dahl Hovland.

Økningen av trafikkulykker er et globalt fenomen og startet i 2021. Tilfeldige søk på nettet viser samme tendens i flere land.

I Bulgaria økte antall døde med 10,5 prosent i første halvår 2022.

I Tyskland gikk antall døde i trafikken opp 19 prosent i april 2022 i forhold til året før. Antall skadede økte med 23 prosent.

I Østerrike døde 344 i 2020. I 2021 steg tallet til 362. Hvis utviklingen i første halvår fortsetter vil antall trafikkdrepte stige til over 400 iår.

Representantenes hus i USA kaller trafikkdøden en akutt krise. Statistikk viser at det ikke er de tradisjonelle synderne, fart eller alkohol som øker mest. US National Highway Traffic Safety Administration rapporterte en generell økning på 10,5 prosent i 2021 og det omfatter alle ulykkeskategorier. Tallene er de høyeste på 16 år.

Les også:

Øker kraftig: Erfarne MC-førere dør i trafikken

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Les denne artikkelen direkte på Dokument

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar