Dokument.no: England: Tenåring ble irettesatt. Idømt to års rehabilitering efter å ha knust hode­skallen på 82-åring

document.no

document.no:

Heslige overvåkningsvideoer viser hvordan Omar Moumeche i mai 2021 drepte en 82 år gammel militærveteran med et enkelt slag efter å ha blitt irettesatt for å lage bråk på en busstasjon i Derby, England. Retten fant ham skyldig og dømte ham til to års ungdomsfengsel – en form for rehabiliteringssenter for unge lovbrytere.

Irettesatt for bråkmakeri

Moumeche som på tidspunktet for drapet var 16 år gammel, angrep på voldsomt vis militærveteranen Dennis Clarke på en busstasjon i Derby efter sammen med sine venner å ha blitt irettesatt for å lage bråk i en rulletrapp.

Den 82 år gamle pensjonisten var på vei hjem fra handletur da han ble overfalt. Ni dager senere, 6. mai 2021, døde han på sykehus i Nottingham. 

Moumeche, som nu er 18 år, ble i juli funnet skyldig i uaktsomt drap og nu fredag dømt til to års rehabilitering i ungdomsfengsel.

– Nødverge

Politiet har offentliggjort urovekkende opptak som viser hvordan gruppen av tenåringer forfølger og omringer Clarke på Derby busstasjon hvor han blir dyttet og brutalt slått i bakken.

Efterpå flyktet Moumeche fra busstasjonen, men ble arrestert få minutter senere. Han hevdet at han handlet i nødverge, men den varianten gikk ikke inn hos juryen.

– Familien vi trenge mange år på å bearbeide Clarkes død. Hans efterlater et hull i familiens liv. Han elsket å fiske og danse, var en engasjert kristen og forgudet sin familie, sa nevøen Ricky Darvey under domsavsigelsen.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp billetter til lesermøtet!

Les denne artikkelen direkte på Dokument

Legg igjen en kommentar