Distriktene sliter med høye drivstoffpriser

Resett.no

Resett.no:

Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock

annonse

annonse

En rapport fra NAF avdekker at tre av fire som er bosatt i distrikts-Norge har fått problemer på grunn av dagens drivstoffpriser.

– De høye drivstoffprisene tar knekken på økonomien til folk i distriktene. På et halvt år har prisen på bensin og diesel steget med ti kroner per liter. Det rammer distriktene hardest, hvor bilavhengigheten er størst og elbilhandelen er lavest, sier Thor Egil Braadland, myndighetskontakt i NAF til Finansavisen.

Les også: Anleggsdiesel har blitt over 80 prosent dyrere – frykter konkurser (+)

annonse

Han mener at regjeringen viser manglende handlekraft og ikke følger opp løftene om å kutte avgiftene.

– Da Stortinget behandlet statsbudsjettet før jul sa finansminister Trygve Slagsvold Vedum at «De som bor et sted hvor de ikke har alternativ til bilen skal ikke sitte igjen med den største regningen». Men det er nettopp dette som skjer nå, sier han og legger til:

– Dette burde være en kraftig vekker for en regjering som har lovet å lytte til vanlige folk. Nå sliter så mange som to av tre med drivstoffprisene. Økte kostnader til bensin og diesel kommer på toppen av økte matvarepriser og stigende renter. 

Les også: Hans Andreas Limi (FrP): – Vi ønsker en «krisepakke» for vanlige folk (+)

Undersøkelsen, som er utført av Norstat, viser at 74 prosent av bileiere i de mest spredtbygde kommunene sier seg «enig» eller «svært enig» i påstanden «økte drivstoffpriser er et problem for husholdningens privatøkonomi». 

Rapport: Elbiler er ikke klimavennlige

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no