Det kommer til å bli knallhardt for svært mange

Steigan.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Steigan.no:

Inkassotopp advarer: – Vi får en kjempesmell utover høsten og neste år

Nettavisen har intervjuet Geir Grindland i InkassoPartner AS og han sier:

– Det er ingen tvil om at det kommer til å bli trangt for mange nordmenn den kommende tiden.

Grindland har flere ganger advart om utviklingen i inkassosaker og mislighold, senest i mai.

– Det er en giftig cocktail, der renteøkningene er blandet med skyhøye strømregninger, høye matpriser, og høye bensinpriser. Jeg tror ikke politikerne skjønner alvoret i hvor mange familier som er på vei utfor stupet, sa blant annet Grindland for to måneder siden.

Og verre blir det. Prisstigningen har ikke vært så høy siden slutten av 80-tallet. Norges Bank varsler flere renteøkninger fremover, og matvareprisene steg kraftig nå 1. juli. Utviklingen Grindland har advart om, ser ut til å være en realitet.

Et lån på 3 millioner kroner vil bli flere titusener dyrere i året fra 2021 til 2023. Renta kan havne opp mot 5 prosent. Mange av de som kontakter inkassobyråene forteller at de har prioritert strømregningene og latt andre krav ligge.

Les: Klassekamp i koronatider – største nedgang i reallønna på 75 år

En lenge varslet katastrofe

Faste lesere av steigan.no vet at vi har varslet om denne krisa lenge, og at vi har pekt på at den for alvor begynte i 2019, og da i form av ei internasjonal finanskrise som overgikk alle tidligere finanskriser.

For å dekke over denne finanskrisa fikk de verdens regjeringer til å svare på en middels influensaepidemi med å stenge store deler av samfunnets produksjons- og arbeidsliv. Denne lockdownpolitikken har kostet verdens befolkning et eller annet sted i overkant av 30.000 milliarder dollar, og taksameteret løper fortsatt. På kort sikt taklet regjeringene dette vanvittige tiltaket gjennom å ta opp lån, svært store lån. (Hos finansinstitusjonene, hvem ellers?)

Les: Tidligere BlackRock manager: – Koronakrisa er et cover for verdens største finansboble

Men lån skal betales, og nå kommer regningene. Budsjetter skal kuttes, lønninger og pensjoner skal skjære ned og offentlige avgifter skal opp.

Les: Fattige land får den første regninga for lockdownpolitikken – 11 milliarder dollar i økte gjeldskostnader

I tillegg kommer den katastrofale energipolitikken til EU, som Norge har underkastet seg, den som kalles «det grønne skiftet» og der Norges rolle er å stille vår billige og bærekraftige strømproduksjon til rådighet for europeiske stormakter.

Les: «Det grønne skiftet» – firedobling av den norske strømprisen?

Og i tillegg kommer sanksjonene mot Russland, som alle stortingspartier i Norge støtter helhjertet opp om. Allerede før Russland svarer på disse sanksjonene, har de drevet energiprisene i Europa, strøm, oppvarming og drivstoff, rett til værs.

Les: Sanksjoner er et krigsvåpen og det rammer først og fremst de fattigste og mest utsatte

Arbeidsfolk og folk i lavere middelklasse vil nå bli rammet som de aldri er blitt rammet før av alt dette. Svært mange vil ikke se sammenhengen mellom det som skjer i verdenspolitikken og makroøknomien, ikke minst fordi den systemlojale venstresida med vilje har dekket over dette og sjøl har vært garantister for mye av denne politikken.

Men folk våkner. Vi får svært mange henvendelser fra folk som har sett mange av disse sammenhengene, og som er mildt sagt forbannet. Når vinteren og kjempesmellen kommer for alvor, vil vi kanskje også se masseprotester i det hittil så ubevisste Norge.

Les artikkelen direkte på Steigan

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar