Det hvite hus: Russland kan komme til å angripe Ukraina når som helst

Resett.no
Foto: Vadim Savitskiy / Russian Defense Ministry Press Service via AP, File / NTB.

annonse

annonse

– Vi er nå kommet dit hen at Russland når som helst kan komme til å starte et angrep på Ukraina, sier president Joe Bidens talsperson Jen Psaki.

USA holder «alle muligheter åpne» når det gjelder måten en vil svare på et slikt angrep, sier Psaki, ifølge NTB.

USAs utenriksminister Antony Blinken reiser onsdag til Kiev for samtaler med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og utenriksminister Dmytro Kuleba før han fortsetter til Berlin for å møte utenriksministrene fra Tyskland, Frankrike og Storbritannia.

Fredag skal Blinken etter planen møte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i Genève i et forsøk på å finne en diplomatisk løsning på den spente situasjonen mellom Ukraina og Russland.

USA har lenge advart mot russisk styrkeoppbygging nær grensa til Ukraina. Landet har også uttrykt bekymringer over meldinger om at russiske styrker nå blir sendt til Hviterussland.

Russlands viseforsvarsminister Aleksandr Fomin orienterte tirsdag Nato og utenlandske diplomater om at Russland den kommende måneden skal delta i en felles militærøvelse med det hviterussiske forsvaret.

Ukrainske talsmenn frykter at Russland i realiteten planlegger å angripe landet fra to fronter, en bekymring som deles av USA.

– Det faktum at vi ser slik forflytning til Hviterussland, gir helt åpenbart Russland nok en mulighet dersom de skulle bestemme seg for å gå til ytterligere militære aksjoner mot Ukraina, sier en anonym amerikansk tjenestemann.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no