Det er vakkert, og det stinker

Steigan.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Dobbel jackpot – så nå mister mediene og politikerne hodet

Av Kajsa Ekis Ekman.

Öresundsbroen åpner, offentlig transport blir gratis, plutselig ønsker SD å ta imot flyktninger, Danmark innfører en regel som sier at ukrainere på flukt ikke skal fratas smykkene sine, i motsetning til andre bestemmer plutselig alle partier – inkludert Venstrepartiet – å sende våpen inn i den pågående krigen, plutselig går selv kapitalistene inn for sanksjoner og overalt i samfunnet er det ukrainske flagget tent.

Jeg som trodde du ikke hadde empati.

Da folket i Afrika flyktet lot du dem drukne i Middelhavet og stengte grensene, da Palestina ble bombet var det ikke snakk om sanksjoner, da Jemen ble bombet av Saudi-Arabia forrige uke og dødstallet ble hevet til 377.000 mennesker siden starten. av krigen, så hevet ingen et øyenbryn, ingen ekstra møter, tvert imot fortsatte du å handle med saudierne som om ingenting hadde skjedd.

Det viser seg at det bare var feil farge på ofrene.

«Dette er ikke et sted i Langtvekkistan … dette er mennesker som ser ut som oss, som har omtrent samme livsstil som oss, samme grad av sekularisering, det kommer under huden på en helt annen måte», forklarer russlandekspert Martin Kragh.

Forklar meg – hvordan ser «vi» ut? Hvor mye tror «vi» på Gud?

Og hvis det var USA som bombet Ukraina, ville ukrainerne også sett ut som oss?

Eller er denne selektive solidariteten en kombinasjon av at ofrene har den rette fargen og angriperen er den rette fienden? Dobbel jackpot, og nå mister både media og politikere hodet.

Jeg har opplevd en slik situasjon før, det var i USA etter 9/11. Den samme bekymringen for ofrene som da ble en ingrediens i en dødelig krig som ville føre til flere langvarige kriger. De samme flaggene overalt, i alle butikker, pengeinnsamlinger, først til ofrene, så for å «Støtte troppene våre i Afghanistan».

Samme personfiksering i stedet for analyse: Putin kalles gal, Hitler, monster, kukhode i våre store medier akkurat som bin Laden i sin tid. Den samme panikken, beskytt hjemmet ditt, søk ly, kjøp forsikring, mer penger til militæret.

Og så begynte heksejakten på alle som prøvde å sette angrepene i perspektiv: de var medskyldige, het det. Enten er du med oss ​​eller mot oss. Og så døde venstresiden.

Én ting er å fordømme Russlands invasjon av Ukraina. Det er åpenbart for alle som står opp for folkeretten. Ingen land har rett til å invadere et annet land. Den som forsvarer dette og beklager det, vil fort havne i en situasjon hvor man ikke lenger kan drive med noen antiimperialistisk kritikk i det hele tatt. Det er også åpenbart at vi bør hjelpe flyktningene, og at vi bør støtte fredsaktivistene i Russland som nå er fengslet og risikerer fengsel for å snakke om krigen.

Det er en annen ting å droppe konseptet helt og begynne å sende våpen inn i en krig, våpen som allerede ser ut til å ha falt i hendene på nazistene, stenge ned russiske kanaler og nettsteder og å forestille seg at Russland ville angripe Sverige og kreve at vi slutter oss til NATO .

Mye kan sies om Putin, men han er ingen Hitler og heller ikke gal. Han er leder for et kapitalistisk land som går til krig fordi han gjør vurderingen at landet hans tjener på det. Det er mulig han kan ha feilvurdert situasjonen, men jeg tror at det som motiverer invasjonen er hans vurdering av Russlands sikkerhetspolitiske interesser, kanskje også hans egen politiske overlevelse. Det er ingen grunn til å tro at han ville ønske å gå inn i Sverige eller starte en krig over Europa som en annen Napoleon.

Det alle som ønsker fred bør gjøre, er å jobbe for en dialog og en avtale som kan føre til varig avspenning. Sverige er blant statene i verden som har bestemt seg for alliansefrihet av en grunn. De som nå hetser seg selv risikerer å lede oss rett inn i armene på en imperialistisk krigsmaskin og inn i langvarige kriger som kun tjener de herskende klassene. Jeg er glad for at Magdalena Andersson i det minste ikke mistet hodet.

Denne artikkelen ble først publisert som lederartikkel i svenske ETC.

Les artikkelen direkte på Steigan

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar