Demonstrerte mot koronatiltak utenfor Stortinget

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

– Vi lever i grusomme og dramatiske tider for hele kulturnæringen. Vi er mer eller mindre fratatt både levebrødet og publikum for 3. gang på 22 måneder, uten at vi blir ivaretatt på en tilstrekkelig god nok måte. Vi kan ikke godta dette lenger, heter det i Facebook-arrangementet for demonstrasjonen.

Jan Fredrik Karlsen var en av dem som holdt appell under demonstrasjonen foran Stortinget i dag. Foto: Javad Parsa / NTB

Kulturministeren måtte avlyse møte pga korona
Egentlig skulle kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) ha møtt demonstrantene foran stortinget, men i formiddag kunne Dagbladet melde at også kulturministeren er blitt koronasmittet. Trettebergstuen opplyser at formen hennes er sjaber, og at hun har feber og hodepine

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) har fått påvist koronavirus og måtte derfor avlyse møte med demonstrantene. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Regjeringen oppjusterte i forrige uke antallsbegrensningen fra 50 til 200 personer, men flere i kulturbransjen mener at dette ikke er nok.

I en pressemelding skriver Scenekvelder at de mener det ikke foreligger tilstrekkelig grunnlag for regelen om antallsbegrensninger og heller ikke støtteordninger som garanterer for sektoren.

– Vi lever i grusomme og dramatiske tider for hele kulturnæringen, mener Scenekvelder som har tatt initiativ til demonstrasjonen. Foto: Javad Parsa / NTB

Bærer byrden for manglende helse- og sykehuskapasitet
– Vi er de første arenaene som stenges ned, og de siste som blir åpnet opp, uten at det foreligger smittefaglig grunnlag som tilsier at det er mer fare for smitte hos oss enn hos andre. Det er nok nå. Vi kan ikke lenger bære byrden for manglende helse- og sykehuskapasitet i dette landet, sier produsent Karianne Jæger i Scenekvelder.

En god del folk møtte i dag opp for å markere motstand mot det de mener er uforholdsmessige og urimelige koronatiltak. Foto: Javad Parsa / NTB

Også arbeidsgiverorganisasjonen Virke var representert på demonstrasjonen og holdt appell.

– Regjeringen viser liten tillit til kulturbransjen ved å begrense deres mulighet til å ha publikum. Dette er en bransje som er først til å stenges, og sist til å åpnes. Vi får heller ikke klare svar på hvorfor. Da blir det ikke bedre når støttetiltakene er uforutsigbare og kommer sent på plass. Tålmodigheten er over, sa Rhiannon Hovden Edwards, leder for kultur og opplevelser i Virke, under dagens demonstrasjon.

23 prosent færre er innlagte med korona
Antall nye innlagte med korona som hovedårsak falt med 23 prosent forrige uke. Trolig fordi omikron gir mildere sykdom og folk er godt beskyttet, ifølge FHI.

– Det er så langt rapportert om 218 nye pasienter innlagt i sykehus med påvist covid-19 i uke 2, hvorav 112 med covid-19 som hovedårsak. Dette er en foreløpig 23 prosent nedgang i nye innleggelser med covid-19 som hovedårsak fra uke 1, skriver FHI i sin siste ukesrapport.

FHI skriver at nedgangen sannsynligvis kommer fordi omikronvarianten gir mindre alvorlig sykdom og flere er godt beskyttet gjennom vaksinasjon.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar