Dansk avis: «Stoltenbergs karriereplan skader Nato»

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: Johanna Geron / pool via AP / NTB

annonse

annonse

Den danske avisen Berlingske skriver i en lederartikkel, som ble publisert tirsdag, at de mener Stoltenbergs svikter Nato.

«Stoltenbergs bisarre karrierevalg midt i den største krisen i nyere tid i Nato, som han står i spissen for, viser sider av den tidligere statsministeren som skader ham både utenriks- og innenrikspolitisk,» skriver avisen i lederartikkelen, som har fått tittelen «Berlingske mener: Stoltenbergs karriereplan skader Nato».

Redaksjonen mener nemlig at Stoltenberg svikter sitt arbeid som Natos generalsekretær ved å offentliggjøre sine fremtidige planer på dette tidspunktet.

annonse

«I stedet for å ha full konsentrasjon på Natos største krise siden Den kalde krigen, har han ifølge sine egne ord brukt tid det siste året på å søke på stillingen og posisjonere seg selv som direktør for Norges sentralbank.»

«Nå vet Moskva at Nato i prinsippet står uten generalsekretær – i hvert fall en som har full konsentrasjon på krisen i Ukraina og de implikasjoner det har for hele alliansens fremtid,» skriver avisen.

Avisen mener at Stoltenberg ikke vil kunne vie krisen hele sin oppmerksomhet, og at han vil ha tankene på den kommende jobben i Norges Bank.

Avviser bekymringen

Strategisk kommunikasjonsrådgiver for Nato generalsekretær forsikrer imidlertid om at Stoltenberg har fokus på sine oppgaver i Nato.

– Stoltenberg har sin fulle oppmerksomhet på jobben som generalsekretær i Nato frem til hans periode utløper den 1. oktober, sier strategisk kommunikasjonsrådgiver Sissel Kruse Larsen til Nettavisen.

Stoltenbergs tid i Nato utløper 1. oktober.

Afghansk kvinneaktivist til Resett: – Vi har jo prøvd krig og det fungerte ikke (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar