Dagsavisen vil gi bort pengene fra olje og gass: – Vi har et bistandsbudsjett, svarer Sløseriombudsmannen

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

annonse

annonse

Dagsavisen skriver at Norge tjener stort på krigen i Ukraina. De hevder vi er krigsprofitører, og at vi må dele overskuddet med resten av verden.

– Det gjør oss, om enn ufrivillig, til en krigsprofitør. Det smaker ikke godt. Vi trenger en skikkelig debatt om hva vi skal gjøre med denne superprofitten på toppen av vår «normale» superprofitt fra olje og gass, skriver Dagsavisen i en leder, og forteller at verden står i brann:

– Vi kan ikke sylte ned resten av pengene i Oljefondet for å sikre framtidige generasjoner i Norge enda bedre – mens verden står i brann.

annonse

Dagsavisen skriver videre at den voldsomme økningen i våre inntekter fra olje og gass skyldes en verden i krise. De mener det er vår plikt å gjøre det vi kan for å bidra til at verden kommer bedre ut på den andre siden.

Les også: Norske politikere og media pisker opp til hat mot egen befolkning (+)

Resett tar oppfordringen til Dagsavisen, og tar en skikkelig debatt med Sløseriombudsmannen

– Å bruke krigsprofitørbegrepet her tenker jeg er feil, sier han til Resett.

Sløseriombudsmannen, eller Are Søberg som han egentlig heter, sier at begrepet krigsprofitør bør vi reservere for de som går aktivt inn for å tjene på å støtte oppunder krigføringen.

Are Søberg, kjent som «Sløseriombudsmannen» og Dangfart Tønnessen, under forestillingen Sløserikommisjonen. Foto: Thor Brødreskift / Traavik.info 2021

Han forteller at vi nå selger olje og gass bidrar til at tyskerne & co har litt større sjanse for å bli uavhengig av russerne enn de ellers ville vært. Det er heller noe vi burde være stolte over, mener Søberg og kaller forslaget selvpisking:

– Så dette er absolutt ikke profitt vi må dumpe fra oss for å drive selvpisking.

Les også: MDG vil gi 1.500 milliarder kroner til Ukraina

Det kan likevel være riktig å hjelpe Ukraina, mener Sløseriombudsmannen, og forteller at vi har et bistandsbudsjett på over 40 milliarder kroner som i det store og hele ikke bidrar til noe positivt for mottakerlandene, ofte er innblandingen vår ødeleggende. 

– Om vi kunne vri mye av dette over til å kunne bidra med gjenoppbygging av Ukraina etter det blir fred, ville det vært en forbedring, tror han.

Offermentalitet og selvpisking eksploderer i Vesten (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar