Carlsen sikret seieren i Wijk aan Zee

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Magnus Carlsen i aksjon under Norway Chess 2021 på Clarion Hotel i Stavanger 7. september 2021. Foto: Carina Johansen / NTB

annonse

annonse

Magnus Carlsen vant mot Fabiano Caruano i Wijk aan Zee lørdag og er dermed vinner av turneringen i Nederland for åttende gang.

Richard Rapport spilte remis mot Andrej Esipenko lørdag. Det gjorde at Carlsen ville sikre turneringsseieren ved å få minst remis i sitt parti mot Caruana. Han sikret like godt en ny seier.

Carlsen spilte med svarte brikker, men tok likevel føringen mot Caruana. Etter 26 trekk lå Carlsen en bonde i overtall ifølge sjakkcomputeren Stockfish og sikret til slutt seieren etter 50 trekk.

annonse

Det ble Carlsens siste parti i Wijk aan Zee. Turneringen avsluttes søndag, men Carlsen kommer til å få ett poeng på walkover ettersom motstander Daniil Dubov har testet positivt på koronaviruset.

Carlsen ledet før lørdagens parti med et halvt poeng foran ungarske Rapport og et helt poeng foran Anish Giri og Shakhriyar Mamedyarov.

Remisen mot Caruana gjør at nordmannen vil ende på ni poeng, mens ingen av hans rivaler kan få på mer enn 8,5 poeng.

Mye av grunnlaget for turneringsseieren har Carlsen lagt ved å vinne innbyrdes mot Rapport, Giri og Mamedyarov.

På jakt etter milepæl

I tillegg til å slå rivalene i toppen har Carlsen også vunnet mot Rameshbabu Praggnanandhaa og Caruana, samt den tildelte seieren mot Dubov søndag.

Det gjør at Carlsen vinner turneringen i Wijk aan Zee for åttende gang. Hans første seier i den prestisjetunge turneringen i Nederland kom i 2008, den forrige i 2019.

I tillegg til å jakte turneringsseier i Nederland, har Carlsen vært på jakt etter en historisk milepæl. Nordmannen har som mål å nå 2900 poeng på Det internasjonale sjakkforbundets (FIDEs) rating, noe ingen sjakkspiller har nådd.

Før turneringen i Nederland lå Carlsen på 2865 poeng. Søndagens seier på walkover mot Dubov vil ikke gjøre noe utslag på ratingen.

Dubov ute

Dubov testet positivt for koronaviruset og var det store samtaleemnet fredag. Tidligere i turneringen hadde Giri vunnet over Dubov på walkover, etter at russeren nektet å spille med munnbind etter å ha vært nærkontakt med en smittet person.

Carlsen synes det er synd at søndagens parti ikke spilles.

– Det er ikke noe gøy å få poeng på den måten, jeg vil mye heller spille. Det gir en bismak, sa Carlsen til TV 2 etter fredagens parti mot Santosh Gujrathi Vidit.

annonse

Da spilte Carlsen remis, noe han har gjort ved sju anledninger i turneringen.

Men uten et eneste tap, ender den prestisjetunge turneringen i Nederland uansett med norsk seier.

Vindparken i Ytre Oslofjord: – Et blinkende lysorgel i mørket, synlig helt til Risør (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar