Carlsen rykket i fra i tet med seier over Mamedyarov

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Stavanger 20210910. Magnus Carlsen etter Norway Chess 2021 som holdes på Clarion Hotel Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB

annonse

annonse

Magnus Carlsen slo sammenlagttoer Shakhriyar Mamedyarov med hvite brikker i den niende runden av den prestisjetunge sjakkturneringen i Nederland tirsdag.

Carlsen og Mamedyarov var i delt ledelse i storturneringen i Wijk aan Zee. Begge hadde 5,5 poeng før sitt innbyrdes møte. Carlsen står alene med 6,5 poeng når det gjenstår fire runder i turneringen.

Tirsdagens parti var over etter 27 trekk.

annonse

Magnus Carlsen med hvite brikker åpnet offensivt med dronningbonden. Han prøvde tidlig å legge press på Mamedyarov, uten å oppnå en stor fordel. Carlsen gikk deretter med på et bondeoffer for å få en stabil og solid stilling, men stillingen forble jevn.

I det 16. trekket kom det et stort utslag i partiet. Carlsen fikk til en binding på motstanderens tårn og dronning. Aserbajdsjaneren hadde ikke noe annet valg enn å godta at han mistet tårnet sitt, og Carlsen hadde opparbeidet seg en liten fordel.

– Han spiller ikke særlig spektakulært. Han bare flytter brikkene sine så enkelt. Dette er litt klassisk, det ser så enkelt ut, sa TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

I de fire siste partiene kan det bli noen tøffe utfordringer for Carlsen. Han skal spille med svarte brikker mot Sergej Karjakin og Fabiano Caruana, og skal bryne seg på Santosh Gujrathi Vidit og Daniil Dubov med hvite brikker.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar