Canadisk provins innfører unntakstilstand etter koronaprotester

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Demonstranter blokkerer Ambassador Bridge i Windsor, langs grensa med USA. Foto: Nathan Denette/The Canadian Press via AP/NTB

annonse

annonse

Ontario innfører unntakstilstand som følge av de store demonstrasjonene mot koronarestriksjoner som har stanset trafikken ved flere grenseoverganger.

Det kunngjorde delstatsminister Doug Ford på en pressekonferanse fredag, skriver den statlige kringkasteren CBC, ifølge NTB.

Ford opplyser delstatens regjering skal innføre ordrer for å beskytte grenseoverganger, motorveier, flyplasser, havner, broer og jernbaner.

annonse

– Det gjelder også at vi beskytter ambulanser og helsevesen, kollektivtransport, og veier og gangveier, sier delstatsministeren.

Han varsler strenge bøter for de som bryter reglene, opptil 700.000 norske kroner i bot og et års fengsel.

Omfattende

Ontario, som er Canadas mest folkerike provins, har vært delvis lammet i over to uker av demonstranter som ønsker at Canada fjerner koronatiltak og vaksinekrav for lastebilsjåfører som passerer grensen mot USA.

Demonstrasjonene begynte sent i januar med at lastebilsjåfører og andre demonstranter kjørte inn i Canadas hovedstad Ottawa, hvor de okkuperte sentrum i nærmere to uker. I Ottawa ble det erklært unntakstilstand mandag.

Demonstrasjonene har senere fortsatt ved grenseoverganger mellom Canada og USA. Ambassador Bridge, som knytter sammen Windsor i Canada og Detroit i USA, har vært blokkert i flere dager, som særlig rammer bilindustrien. Landets myndigheter har anslått at 25 prosent av landets handel passerer denne overgangen.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar