Bybanen kan bli flere milliarder kroner dyrere

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Resett.no:

Bybanen stiger i pris og anslås å koste fem milliarder kroner mer enn tidligere antatt. Foto: Marit Hommedal / NTB

annonse

annonse

Ifølge nye kostnadsanslag vil bybanen i Bergen koste minst 17 milliarder kroner. Det er en økning på fem milliarder kroner fra forrige estimat.

De nye regnestykkene er ikke helt sammenlignbare med de tidligere, skriver Bergens Tidende. Årsaken er blant annet at de ikke inneholder prisene for grunnerverv.

Sist ble dette anslått til 2,3 milliarder kroner, og denne kostnaden er trolig høyere nå.

annonse

– Vi har ikke grunnerverv for dette planforslaget per nå. Vi er ganske sikre på at det blir mer nå, sa prosjektleder Rune Herdlevær på pressekonferansen i formiddag.

Legger man dette på det nye kostnadsanslaget på 14,6 milliarder kroner for bybane, sykkelvei, vei og forlengelse av Fløyfjellstunnelen, får man altså totalsummen på minst 17 milliarder kroner.

Etatsdirektør Terje Wanvik sier ifølge Bergensavisen at estimatene er usikre, da de nye tallene er såkalte p50-anslag, hvilket betyr at det er 50 prosents sjanse for at det blir dyrere og 50 prosents sjanse for at det blir billigere.

– Usikkerheten er det vanskeligste, i både markedet og rent praktisk sett: hvor mye stein det er, været, lovverket, endret politikk og så videre, sier Wanvik.

Israelsk Russland-ekspert til Resett: – Zelenskyj har klart å forene Ukraina, til tross for mange interne stridigheter (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar