Bulgaria sier nei til flere NATO-tropper i området

Steigan.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

NATO-lederne har diskutert å sende flere tropper til Bulgaria og Romania. Men Bulgarias forsvarsminister sier at dette bare vil øke spenningen i regionen.

Av Dave DeCamp, Anti-War.

Bulgaria kan ikke se nødvendigheten av utplassering av flere NATO-tropper i sitt område. Dette sa Bulgarias forsvarsminister 21. desember 2021.

I løpet av weekenden rapporterte tyske medier at NATOs topp-kommandør diskuterte muligheten for å sende flere tropper til Bulgaria og Romania for å imøtegå Russland.

Den bulgarske forsvarsministeren Stefan Yanev bekrefter at dette har skjedd. Men han sier at et slikt framstøt bare vil øke spenningen i området.

«Min holdning er at en slik diskusjon, og et slikt framstøt, bare har potensiale til å understreker den økte spenningen i regionen», skrev Yanev på Facebook.

«I denne saken tror jeg ikke at det er nødvendig, og heller ikke  at man kan forsvare en bestemmelse om å utplassere enda flere tropper på vårt område».

En mulig plan om å flytte flere tropper inn i Bulgaria og Romania vil utvide NATOs «forbedrede fremadrettede tilstedeværelse». Det betyr i øyeblikket kampgrupper utplassert i Estland, Latvia, Litauen og Polen.

NATO Enhanced Forward Presence i dag. Alliansen ønsker å utvide den til Romania og Bulgaria.

Mens Bulgaria er tvilende til planen har Romanias ledere bedt USA utvide sitt nærvær på deres område.

I november talte den rumenske utenriksministeren i Atlantic Council og sa at han vil be utenriksminister Antony Blinken om USA vil sende flere tropper til Romania.

Romania har ingen grense til Russland, men de har en kyststripe mot Svartehavet, der USA og NATO har trappet opp sitt nærvær.

USA har finansiert 152 millioner dollar til å konstruere et prosjekt ved den tidligere Sovjet-basen ved Camp Turzi i Romania. Og det vil utvide NATOs kapasitet i Svartehavet.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no.

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar