Breiviks forsvarer vil legge vekt på farebildet

Resett.no
Skien 20220118. Forsvarer Øystein Storrvik under første dag av rettssaken der terrordømte Anders Behring Breivik begjærer seg prøveløslatt. Saken behandles av Telemark tingrett, men foregår fysisk i en provisorisk rettssak i Skien fengsel. Massedrapsmannen Anders Behring Breivik, som nå kaller seg Fjotolf Hansen, ble året etter terrorangrepene mot Oslo og Utøya 22. juli 2011, dømt til 21 års forvaring med en minstetid på 10 år. 77 mennesker mistet livet i angrepene. POOL Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

annonse

annonse

NTB melder at forsvareren til Anders Behring Breivik (42) vil legge vekt på farebildet når saken om prøveløslatelse av hans klient går inn i sin andre dag onsdag.

– Jeg vil legge ganske stor vekt på at farebildet ikke på noen måte har fått noen bekreftelse i og med at han ikke har fått noen type frihet av noe slag. Det jeg kommer til å etterlyse og spørre vitnene om er at når man påstår at han har utgjort en konstant fare i ti år, hva er det da man har testet ut? Hva ville dette ha betydd i friere former? Det er det jeg savner, sa advokat Øystein Storrvik til pressen etter rettssakens første dag tirsdag.

Han legger til at man en eller annen gang må gi Breivik en form for frihet.

– Det sentrale i en sak om prøveløslatelse er hva klienten har tenkt å gjøre fremover hvis han blir prøveløslatt eller får lettelser. Det kommer jeg til å spørre ham om i en halv time i morgen, sa han.

Storrvik la til at hans klient ikke har fått sone sammen med noen på ti år.

– Han har hatt to sekvenser med å treffe to andre innsatte. Han må jo snart sone sammen med andre. Jeg mener han skulle ha gjort det for lenge siden. Jeg savner uttesting av muligheten til å vise positive sider av seg selv, hva er snakk og hva er handling, sa advokaten.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no