Breivik viste ingen tegn til følelser da drapene ble beskrevet

Resett.no
Statsadvokat Hulda Karlsdottir. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB / POOL

annonse

annonse

Aktor Hulda Karlsdottir brukte store deler av sitt innledningsforedrag til å beskrive drapene Anders Behring Breivik begikk 22. juli 2011. Terroristen viste ingen tegn til anger eller følelser.

Aktor beskrev i detalj hvilke skader ofrene ble påført og hvor personene befant seg da de ble skutt. Breivik viste ingen tegn til følelser under opplesningen, men brøt inn i aktors forklaring to ganger. Først holdt han opp en plakat og ble irettesatt av dommeren og bedt om å legge den ned. Han rakk også opp hånden og ville kommentere aktors gjennomgang, men ble avvist.

Aktor påpekte også at Breivik under rettssaken i 2012 virket opphisset da han fortalte om hvordan han ville drepe Gro Harlem Brundtland ved halshugging.

Uenighet om tilregnelighet
Aktor trakk frem uenigheten mellom de sakkyndige om Anders Behring Breiviks tilregnelighet. I forbindelse med rettssaken i 2012 kom de to sakkyndigparene til helt ulike konklusjoner om Anders Behring Breiviks tilregnelighet.

De sakkyndige Synne Sørheim og Torgeir Husby mente at Breivik var psykotisk da han gjennomførte terrorangrepet, og at han ble paranoid schizofren rundt 2006. Derfor konkluderte de at han var strafferettslig utilregnelig.

De sakkyndige Agnar Aspaas og Terje Tørrissen mente på sin side at han har narsissistisk personlighetsforstyrrelse med dyssosiale trekk. De konkluderte med at han ikke var utilregnelig på gjerningstidspunktet.

Breivik skal forklare seg ved 12:50-tiden i dag. Det er satt av cirka tre timer til hans forklaring.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no