Bråk i vente: Flere partier varsler spørsmål om utnevnelsen av sentralbanksjef

document.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) kan vente seg kritiske spørsmål. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Problemene står i kø for Støre-regjeringen. Denne uken utnevnes den nye sentralbanksjefen, og allerede nå varsles det parlamentarisk spetakkel om saken.

NTB melder at flere partier varsler at de vil stille spørsmål fra Stortingets kontrollkomité utnevnelsen av ny sentralbanksjef. Det er fredag denne uken at finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) offentliggjør navnet på den nye lederen av landets sentralbank.

Uavhengig av hvilket navn Vedum velger, varsler flere partier at de vil stille spørsmål fra Stortingets kontrollkomité om ansettelsen, skriver både VG og Aftenposten.

Høyre, Venstre, Frp og Rødt bekrefter alle at de kan komme til å sende spørsmål. SV ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Kampen om å bli ny sentralbanksjef står mellom tidligere Ap-leder og nåværende Nato-sjef Jens Stoltenberg og visesentralbanksjef Ida Wolden Bache.

– Når utnevnelsen er klar, er det naturlig at kontrollkomiteen lufter alle spørsmål og bekymringer man måtte ha, sier kontrollkomiteens leder Peter Frølich (H) til VG.

Flere partier har allerede uttalt seg kritisk til en eventuell utnevnelse av den tidligere Ap-lederen.

Men det blir altså bråk uansett hvem som velges, ikke minst som følge av prosessen omkring det hele.

Dette kommer på toppen av de mange andre problemsaker Ap/Sp-regjeringen nå sliter med, som strømsituasjonen, pandemihåndteringen, det nylige rabalderet omkring Taliban-møtet i Oslo og andre saker som trekker ned på meningsmålingene.

Les også:  

Jonas Gahr Støre er fornøyd med sine første 100 dager

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Kents bok her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Les artikkelen direkte på Dokument

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar