Bolsjunov med OL-knockout i skiathlon – tungt for de norske

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Pål Golberg og Hans Christer Holund i aksjon på søndagens OL-skiathlon. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

annonse

annonse

De norske ble tidlig hektet av i søndagens gullkamp i OL-skiathlon. Johannes Høsflot Klæbo endte på 40.-plass da Aleksander Bolsjunov ble suveren mester.

Med gullet fulgte Bolsjunov opp VM-triumfen fra Oberstdorf i fjor vinter. Russeren var i en helt egen klasse i den kinesiske høyden (1700 meter) i Zhangjiakou. Han vant godt over minuttet foran lagkamerat Denis Spitsov. Iivo Niskanen sikret finsk bronse.

Norges lag ble grundig satt på plass. Hans Christer Holund la seg inn på fjerdeplassen og ble slått med 2.30,9 minutter. Rett bak fulgte Pål Golberg, mens utpekt favoritt Johannes Høsflot Klæbo fikk en svært tung OL-start.

annonse

Trønderen var i mål på 40.-plass og hadde 9.06 minutter opp til sin argeste skirival. Avstanden tydet på at Klæbo kjørte på halv maskin i sluttfasen.

– Jeg er bare ræva, sa han på vei gjennom pressesonen, uten å stoppe for å utbrodere fiaskoen.

Sprengte feltet

Sjur Røthe brøt underveis på klassiskdelen. Han viste tydelige svakhetstegn tidlig.

– En fryktelig dårlig dag. Jeg ble ekstremt stiv i armer og bein. Det er klassiskformen som ikke er god nok, sa Røthe til Discovery.

Rennet ble i praksis avgjort da Bolsjunov stakk fra Niskanen tidlig på skøytedelen etter skibytte. Derfra og ut var han vel så dominant som Therese Johaug var i kvinnenes løp dagen før.

De norske fikk trøbbel da Niskanen med sine sterke klassiskferdigheter satte opp farten etter vel seks kilometer. Det ga for alvor strekk i feltet, og Bolsjunov var alene om å holde tritt.

Golberg beskrev det som brutalt å gå i tunge OL-løyper i høyden.

– Det føles litt umenneskelig, men de beste er i toppen. Det ble bare veldig stygge sifre, og jeg tror ingen hadde sett for seg så store differanser, sa han til Discovery.

Vilt

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum var tydelig på at han ikke ble skremt av det han så på langrennsherrenes åpningsdag. Han oppsummerte det hele som et «vilt skirenn».

– Jeg hadde håpet at vi skulle være nærme, men bekymret er jeg ikke. Det er ingen som er syke eller dårlige, men det var noen som var fryktelig gode på rådende forhold. Det var vanskelig å gjøre noe med, sa han og la til:

– Men det er medaljer vi er her for. Sånn sett kan man ikke være fornøyd.

annonse

Klæbo ble sett på som et klart gullkort før rennstart, men var ikke i nærheten av å innfri. Han har fjerdeplass som beste mesterskapsresultat i skiathlon. Den kom i fjorårets VM. I forrige OL ble han nummer ti.

Der tapetserte Norge pallen med Simen Hegstad Krüger, Martin Johnsrud Sundby og Holund. Krügers tittelforsvar uteble søndag som følge av hans positive koronatest like før Kina-lekene.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar