Bitter bronse til Røiseland

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Røiseland hadde én blink igjen da hun etter 35.14 minutter av sin konkurranse skjøt for seier. Det gikk ikke. Hun kom inn vel 15 sekunder bak Herrmann.

Den tyske vinneren er tidligere langrennsløper. Hun byttet til skiskyting i 2016 og sikret seg et VM-gull i 2019. Mandag traff den tyske 33-åringen på 19 av 20 skudd i fjellene snaut 15 mil unna Beijing.

annonse

Frankrikes Anaïs Chevalier-Bouchet (ett bomskudd) kom inn snaut ti sekunder bak Herrmann.

Røiseland endte på to tilleggsminutter. Hun misset på første og siste skyting, men gikk fort i sporet. Hun var med på det norske gullaget i blandet stafett tidligere i OL.

– Jeg var så forbannet. Jeg er bitter over den siste bommen på det siste skuddet. Den kommer jeg nok til å klage over hele livet, sa hun til TV Norge.

Rennet gikk i tynnluft og krevde sitt. – Jeg merker høyden. Jeg var både svimmel og uvel, sa den norske medaljevinneren.

Røiseland var alene blant løperne i tetsjiktet om å bomme to ganger. Hun var 15,3 sekunder bak Herrmann og ville altså vunnet klart med bare en bom.

Trøbbel

Tiril Eckhoff traff på sine åtte første skudd, men avsluttet første stående med to bom. Det sendte henne ut av gullkampen. Hun pådro seg ytterligere tre tilleggsminutter senere i konkurransen og endte på 22.-plass.

– Det verste av alt er at jeg har forberedt meg veldig godt. Det fungerte ikke. Timingen på stående skyting var elendig, sa Eckhoff til TV Norge.

Hun viste toppform i sporet i likhet med Røiseland.

Ingrid Landmark Tandrevold traff på 19 av 20 skudd og fikk 8.-plassen.

Emilie Kalkenberg misset fire ganger i skytingen og kom inn som nummer 38.

Svensk nedtur

Tittelforsvarer Hanna Öberg (Sverige) hadde en svak dag og bommet mye. Hun endte på 15.-plass som dårligste svenske. De fire svenske løperne plasserte seg på 11.- til 15.-plass.

annonse

– Jeg merket presset litt og mistet fokuset på de to stående skytingene, sa Öberg til TV Norge.

Skiskytterne kom til start i bedre forhold enn tidligere i OL. Temperaturen hadde steget vesentlig sammenlignet med i helgen. Det blåste også vesentlig mindre enn for et par dager siden.

Tora Berger er eneste norske skiskytterkvinne med individuelt OL-gull. Hun vant i Vancouver i 2010.

Fredag skal løperne ut i sprinten over 7,5 kilometer. Jaktstarten (10 km) går imorgen. Så venter stafett og fellesstart siste uken i OL.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar