Bellapais – balsam for sjelen

Ninacappelen.com

Ninacappelen.com:

Det gotiske klosteret er kjent for sine mange vakre hvelv.

I skråningen mellom fjellene og Middelhavet i den nordlige delen av Kypros ligger den pittoreske landsbyen Bellapais med sine kloster, restauranter, kunstgallerier, og vakre hager. Det ruvende klosteret fra 1200-tallet i gotisk stil er kjent for sine vakre hvelv og malerier. 

​Les også Dynamiske Kyrenia

Et besøk til Bellapais er som balsam for sjelen. Her får du virkelig en følelse av ro i sinnet, men så er da landsbyen også en magnet for forfattere som søker ro for å skrive. Den engelske forfatteren Lawrence Durell bodde her fra 1953 til 1956. I sin prisbelønte bok «Bitter Lemons of Cyprus» beskriver han blant annet dagliglivet i landsbyen, og forholdet mellom de gresk-kypriotiske og tyrkisk-kypriotiske innbyggerne. 

Bellapais er en by som etterlater seg et dypt inntrykk med sine trange gater, små nisjebutikker, imøtekommende lokalbefolkning, og hyggelige restauranter med takterrasser. Ta for eksempel en lunch ved restauranten Kybele. Her kan du innta kortreist økologisk mat og et glass vin mens du nyter panoramautsikten over Middelhavet. Dette er et sted man kan sitte i mange timer og bare nyte livet. 

Picture

Vakker arkitektur.

Picture

Stille og fredelig.

To ganger i året blir Bellapais Music Festival arrangert. Festivalen er en serie med klassiske konserter som finner sted innenfor klostermurene. På mange måter minner Bellapais om den italienske byen Ravello med sin særegenhet og klassiske konserter. 

​Avstanden fra Bellapais til havnen i Kyrenia er fem kilometer. Har du først lagt turen til Nord-Kypros, er et besøk hit et must. 

Les også Paphos – Afrodites mytiske fødested

Picture

Ren idyll!

Picture

Frodige kaktuser midt i sentrum.

Picture

Lokale innbyggere møtes og diskuterer over en kopp kaffe.

Picture

En av flere restauranter med takterrasse.

Picture

Utsikten fra restauranten Kybele.

Les artikkelen direkte på ninacappelen.com

Legg igjen en kommentar