Bein til hunder fra Kina kan være infisert med farlig sykdom

document.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

En åpen facebookgruppe advarer mot å kjøpe tyggebein produsert i Kina, da det kan være infisert med en sykdom kalt Fanconi. Den kan gi alvorlige skader på nyrene. Problemet er at man ikke kan vite hvor beina er produsert, for de selges ikke under et spesielt merke, men videreselges og pakkes om.

Kina har ikke den samme veterinærkontroll som i Vesten, og bryr seg heller ikke. Men det gjør hundeeierne.

Advarselen peker på et problem med Kinas markedsdominans på stadig flere områder. Importører selger varene videre og pakker om. Det er kanskje ikke lett å spore hvor den kom fra. Slik slipper Kina unna manglende kvalitetskontroll.

ADVARSEL! IKKE kjøp eller gi disse tyggebeina til hunden din. De er produsert i Kina og har ført til at mange hunder har fått sykdommen Fanconi. Den kan føre til alvorlig skade på nyrene. Symptomene er hyppig vannlating. Kan være dødelig.( flere hunder er døde her i Bergen) En av våre importer( som ikke bor hos oss) fikk sykdommen og det har tatt 1 år før han nå er sykdomsfri. Del dette til dine hundevenner. OBS! Det markedsførse IKKE under et spesielt merke. Importeres i store kvanta og selges videre til diverse distributører, har ingen varedeklarasjon fra produsenten.

Det er Enerhaugen kennel – Shiba Inu som kommer med advarslen.

Les artikkelen direkte på Dokument

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar