Australia kan bli kontantløst i 2024

Ninacappelen.com
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Sydney, Australia.

Australia forlater raskt fysisk valuta og vil bli et kontantløst samfunn i løpet av få år, ifølge eksperter. Det skriver nettavisen Lifesitenews

Siden 2019 har 3800 minibanker blitt fjernet over hele landet, noe som utgjør over en tredjedel av Australias minibanker. I mellomtiden har fire australske banker stengt 459 filialer.

​Les også Australia omgjøres til et medisinsk diktatur

Australias største bank CBA har nå bare 875 filialer igjen. Før Covid19 hadde banken 1200 filialer. Samtidig har banken kuttet antall minibanker ned til 2000. I New South Wales har over 200 forsteder ingen mulighet til å skaffe seg fysiske penger i sitt område, og 300 forsteder mangler bank-i-butikk. Digitale transaksjoner dominerer allerede i Australia, hvor færre enn 25 prosent av transaksjonene involverer fysiske penger. 80 prosent av innbyggerne foretrekker digital bank. 

Professor Robert Breunig fra Australia National University fortalte news.com.au i fjor høst at Covid-19 fremskyndet overgangen til nettbank, noe som vil gi myndighetene bedre mulighet til overvåking, samt betaling av skatt enklere. “Folk unngår ofte skatt ved å betale med kontanter, og hvis det ikke går penger under bordet vil det være lettere å følge transaksjonene,” sa Breunig. I en undersøkelse blant eksperter utført av Finder i fjor sa 89 prosent at de trodde Covid har fremskyndet bortfall av kontanter. 56 prosent sa at fysisk valuta sannsynligvis vil forsvinne i Australia innen 10 år, selv om det kan skje så tidlig som i 2024.  

Presset for å innføre lett sporbare digitale betalinger har lenge vært støttet av den liberale globale eliten. Bill Gates har hyllet utviklingen av virtuelle valutaer, og på et nylig kryptovalutaforum sa han at de “kan senke kostnadene for en rekke transaksjoner med så mye som 90 prosent, og gi universell tilgang til innovative finansielle produkter og tjenester.”

I Klaus Schwabs bok, COVID-19: The Great Reset, vurderer lederen av World Economic Forum fremveksten av en verdensomspennende digital valuta. “Kommunistiske Kina er flere år foran resten av verden når det gjelder å utvikle en digital valuta kombinert med kraftige elektroniske betalingsplattformer”, skriver han. 

I en artikkel i fjor foreslo Det Internasjonale Pengefondet (IMF) et system for kredittvurdering basert på Kinas modell om søkehistorikk på Internett. 

Les også Nytt lovforslag i Australia vil gi regjeringen mulighet til full overvåking av innbyggernes liv

Les artikkelen direkte fra kilden

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar