AUF med kritikk av media etter Breivik-rettssaken

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Leder i AUF Astrid Hoem taler på Utøya sommeren 2021. Foto: Torstein Bøe / NTB

annonse

annonse

Neste gang Anders Behring Breivik møter i retten må mediene ta mer hensyn, mener AUF-lederen.

At det er journalistisk interessant å direktesende Breivik-rettssaken, kan ikke trumfe etiske hensyn, sier AUF-leder Astrid Hoem til Klassekampen.

– Aldri mer naivitet, sa vi etter 22. juli. Men gjentatte ganger viser vi at vi er naive hva gjelder ord, ideologi og retorikk fra høyreekstreme. Vi vet at vold starter med ord, sier AUF-lederen.

annonse

Hoem mener media må lære av sine feil under denne rettssaken, da det trolig vil komme flere. Breivik kan be om prøveløslatelse hver gang det er gått ett år siden forrige avslagsdom.

– Jeg tror flere av mediehusene burde ta en grundig evaluering av hvordan de har dekket rettssaken. Dette er ikke siste gangen de vil stå i denne situasjonen, sier Hoem.

Breiviks forsvarer Øystein Storrvik sa til Dagbladet 17. januar 2022 at det i praksis kan gå tre år mellom hver gang hans klient kan møte i retten for å be om prøveløslatelse.

Det får Hoem til å mene at redaksjonene bør invitere forskere og eksperter på høyreekstremisme for å øke sin kompetanse på feltet.

– Mediene bør ta en grundig vurdering på hva som er journalistisk interessant og hva som bare er høyreekstrem propaganda, sier Astrid Hoem.

Notorisk kriminell kone- og barnemishandler idømt tilleggsstraff (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar