Ap-politiker skylder på opposisjonen for alle krisene

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Resett.no:

Fotomontasje: Terje Bendiksby / NTB / Statnett / NTB

annonse

annonse

Wegard Håkon Harsvik, statssekretær ved Statsministerens kontor for Arbeiderpartiet, mener at opposisjonen i krisetid ikke må ha løsninger for å virke gode.

– Høyrepartiene genierklæres for tiden av de politiske kommentatorene for deres makeløse evne til å «sitte stille i båten», mens krisene og utfordringene håndteres av dagens rødgrønne regjering, skriver Harsvik i Klassekampen, og legger til:

– Få peker på det ganske åpenbare – dagens høyreopposisjon er særlig uegnet til å løse kriser av den typen Norge står oppe i nå.

annonse

Les også: Professor i finans: Blir det rasjonering på strømmen, er det en enorm energipolitisk skandale

Han hevder at Erna Solbergs høyrekoalisjon var egnet for å bruke mye penger. Ulike ønskemål fra partiene som sto bak åtte statsbudsjett ble ofte løst ved å legge sammen prioriteringene. 

– I dagens situasjon er en slik metode spektakulært uegnet. Det er som middelalderens tro på blodtapping som universalmiddel mot sykdom – det gjør bare vondt verre. 

Harsvik fremholder at økte priser kommer av nettopp etterspørsel, forhold knyttet til Russlands krig mot Ukraina og den påfølgende energikrisen. Frp derimot finansierer sine massive påplussinger til en utvidet strømstøtte ved å kutte i det Sylvi Listhaug kaller «sløsefest for klima og bistand», skriver Harsvik.

Les også: Støres dilemma: – Vil han sikre norsk strømpris eller bevare drømmen om EU-medlemskap?

Sylvi Listhaug. Foto: Terje Bendiksby / NTB

– «Godt jobbet av Fremskrittspartiet å komme slik på offensiven», er gjennomgangsmelodien fra analytikerne, når Frp – av alle – rasler med mistillitsforslag. Partiet som mer enn noen andre har ansvaret for dagens strømsituasjon, etter å ha hatt det faktiske ansvaret for energipolitikken fra 2013 til 2020, skriver han, og avslutter:

– Det er krevende å stå i sammensatte kriser, men vi vet at de ikke løses med høyrepolitikk.

Tyskland legger ned sine siste atomkraftverk, midt under strømkrisen: Norske myndigheter blander seg ikke, sier statssekretær til Resett (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar