Andøya flystasjon blir permanent base for mottak av allierte styrker

Resett.no
Andøya flystasjon i Nordland får nytt liv. Den skal nå brukes som en militær mottaksbase for allierte styrker. Foto: Tore Meek / NTB

annonse

annonse

Andøya flystasjon blir militær mottaksbase for allierte styrker. Det opplyser finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) til NRK.

– For regjeringen er det viktig å styrke evnen til å ta imot allierte tropper og styrker. Det blir fortsatt en militærbase på Andøya, fordi vi mener det er viktig for landet vårt, sier Vedum til kanalen og legger til:

– Dette blir en permanent base på Andøya, nettopp fordi den er så bra lokalisert. Det er viktig for Norge at vi er Nato-medlem, og at vi kan ta imot allierte styrker. Da er Andøya som base et veldig godt utgangspunkt, sier han.

annonse

I 2016 vedtok Stortinget å legge ned flystasjonen på Andøya i 2016 da den ble for dyr i drift. Det ble bestemt at både jagerfly og maritime overvåkingsfly skulle samles på Evenes.

Onsdag ble en kostnadssprekk ved den nye kampflybasen på Evenes i Nordland kjent. Den blir flere milliarder kroner dyrere enn først antatt.

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) opplyste i Stortingets spørretime onsdag at basen kan komme til å koste opp mot 8 milliarder kroner. Det er 3 milliarder kroner mer enn kostnadsrammen på 5,2 milliarder kroner som Stortinget la til grunn.

FD til Resett: – Vi er i ferd med å innfase eget luftvern (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no