Analyse: Boutgiftene vil skyte i været de neste årene

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Illustrasjonsbilde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

annonse

annonse

– 30 år med fantastisk velstandsutvikling stopper opp nå.

Raskt stigende kommunale avgifter, renter og energikostnader vil føre til at boutgiftene til husholdningene øker med 38 prosent fram mot 2025. Det spår analysebyrået Samfunnsøkonomisk analyse overfor TV 2.

Samlet sett vil kostnader som klær, bilhold, mat og drikke, personlig pleie og boutgifter stige med 16 prosent i perioden 2020 til og med 2024. Analysen har tatt utgangspunkt i en familie med to voksne med gjennomsnittlige inntekter, to små barn og en bolig på 120 kvadratmeter.

annonse

Bokostnadene vil imidlertid øke betydelig raskere, med hele 38 prosent. Det skyldes blant annet at det er et stort etterslep i vedlikehold av strøm-, vann- og avløpsnett. Det vil føre til sterke økninger i kommunale avgifter. I tillegg ventes det flere renteøkninger i de kommende årene.

– Vi er inne i et skifte nå. Privatøkonomien vil i årene fremover være under et større press. Vi har lagt bak oss 30 år med fantastisk velstandsutvikling i både privat og offentlig velferd. Det stopper opp nå, sier generalsekretær Morten Andreas Meyer i interesseorganisasjonen Huseierne til TV 2 og fortsetter:

– Det er ikke slik at det bare er de med svak økonomi som vil bli rammet. De vil bli hardest rammet, men det er også de med helt vanlig økonomi, også toinntektsfamilier, helt vanlige folk, som kommer til å bli rammet.

Staten har fratatt oss valg av energikilder: – Politikerne ville redde verden og alt skulle bli elektrisk (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar