Ambulansekapreren nekter fortsatt for sju drapsforsøk

Resett.no
Politiet avfyrte i alt 21 skudd mot ambulansen før den endte ferden ved porten til en bygård i Krebs’ gate. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

annonse

annonse

En 34 år gammel mann ble i fjor dømt til tolv års forvaring for sju drapsforsøk etter at han kapret en ambulanse i Oslo.

Statsadvokat Alvar Randa er aktor under saken mot ambulansekapreren i Borgarting lagmannsrett. Foto: Terje Pedersen / NTB

– Han erkjenner ikke straffskyld for drapsforsøk, sier advokat Torgeir Falkum til NTB.

Tirsdag møter han i Borgarting lagmannsrett som forsvarer for den 34 år gamle mannen som har blitt kjent som ambulansekapreren, skriver NTB.

annonse

I mai i fjor ble mannen dømt til tolv års forvaring med en minstetid på åtte år for sju drapsforsøk etter at han truet til seg en ambulanse med en avsagd hagle på Rosenhoff i Oslo.

I alt ble mannen dømt for 24 forhold, hvorav 19 av dem skjedde i forbindelse med ambulansekapringen 22. oktober 2019.

Les også: Ambulansekapreren: – Jeg så ikke barnevognen

Da saken gikk i tingretten i april i fjor, erkjente mannen straffskyld for samtlige av tiltalepunktene, men ikke drapsforsøkene og trusler mot politiet i forbindelse med at han styrte ambulansen rett mot to politibetjenter, ifølge NTB.

– Min forklaring er fremdeles at jeg aldri har forsøkt å kjøre på noen, skade noen eller drepe noen, sa 34-åringen i tingretten. Da han ble funnet skyldig av retten på disse punktene, valgte han å anke.

Ambulansekapreren dømt til tolv års forvaring

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no