2.500 skal ha dødd under beleiringen av Mariupol

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

annonse

Ifølge ukrainske myndigheter skal beleiringen av den ukrainske havnebyen Mariupol allerede ha kostet minst 2.500 mennesker livet.

Den ukrainske presidentens rådgiver Oleksij Arestovitsj har bekreftet tallene som han sier stammer fra opplysninger fra de lokale myndighetene i Mariupol, skriver Sky News.

Flere forsøk på å evakuere sivile fra byen har mislyktes og Arestovitsj anklager Russland for også å ha forhindret at humanitær hjelp nådde frem til Mariupol i går.

annonse

FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCHR) melder i går at de kunne bekreftet 596 sivile dødsfall i Ukraina siden Russlands invaderte Ukraina 24. februar i år.

Blant annet skoler, sykehus og barnehager har blitt rammet med enormt ødeleggende konsekvenser. For eksempel ble 47 sivile drept den 3. mars da russiske luftangrep traff to skoler og flere boligblokker i Chernihiv og minst 17 sivile ble drept etter at et sykehus i  Mariupol ble beskutt 9. mars.

Les også: MDG mener det er et «overskudd av ubrukt gjestfrihet» i Norge (+)

Regner med at det reelle dødstallet er høyere
FNs høykommissær for menneskerettigheter understreker at de regner med at det reelle dødstallet er høyere.

Spesielt gjelder dette tall fra regjeringskontrollerte områder, og spesielt fra de siste dagene, fordi informasjon fra steder hvor intense krigshandlinger har pågått  har blitt forsinket og mange foreløpige rapporter fortsatt venter på å bli bekreftet.

Dette gjelder spesielt opplysninger som gjelder kamphandlinger i steder som Izium, Mariupol og Volnovakha.

Sivile drept av eksplosive våpen med et bredt nedslagsområde
– De fleste av de sivile dødsfallene ble forårsaket av bruk av eksplosive våpen med et bredt nedslagsområde, inkludert tungt artilleri, raketter og luftangrep, skriver OHCHR.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Røde Kors frykter nå at matforsyningslagrene ved Svartehavshavnene skal gå tomme og advarer om at tiden er i ferd med å renne ut, med tanke på å redde de som er fanget inne i den beleirede havnebyen, etter at tallrike forsøk på å få evakuert sivile fra byen har mislyktes.

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar