14 år siden drapet på Martine Vik Magnussen – familien ser glimt av håp

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Pågripelse

Tirsdag 8. mars ble det gjort en pågripelse i saken. En kvinne i 60-årene ble siktet for å ha bistått den ettersøkte milliardærsønnen Farouk Abdulhak i forbindelse med drapet. Kvinnen ble senere løslatt mot kausjon.

annonse

Identiteten til kvinnen er ikke kjent, og heller ikke Magnussen vet hvem hun er. Han har imidlertid en mistanke om hvem det dreier seg om.

– De antakelser jeg har gjort privat, har blitt styrket, sa han til pressen mandag. Han la til at leiligheten der politiet har gjort beslag, eies av Abdulhak-familien.

Farouk Abdulhak er siktet og internasjonalt etterlyst for drapet på den 23-årige studenten Martine i London natt til 14. mars 2008. Abdulhak forlot Storbritannia dagen etter at hun ble drept. Han reiste til Egypt og siden til Jemen, som ikke har noen utleveringsavtale med Storbritannia.

Møtte etterforskerne

Arbeidet med etterforskningen har vært langt mer omfattende enn Magnussen regnet med.

– Det innebærer ikke nødvendigvis en løsning av saken. Men arbeidet med saken har vært langt mer møysommelig og systematisk enn jeg antok, sier han.

Selv om han øyner håp om en løsning på den 14 år gamle drapssaken, understreker han at det er mye arbeid som gjenstår.

– Dette er et stort skritt forover, så vidt jeg kan begripe. Jeg har lenge forsøkt å bygge opp press mot mistenktes familie.

Advokat Lundevall-Unger, som er leder for den ikke-statlige organisasjonen «Justice for Martine», sier at dokumentasjonen for pågripelsen er langt mer omfattende enn han hadde trodd.

– Det er tatt beslag i PC og mobiltelefon. Det er såpass omfattende dokumentasjon på disse plattformene som kan koble vedkommende til Farouk og fluktruten den gangen, sier Lundevall-Unger.

Fremskritt

Metropolitan Police i London omtalte pågripelsen av kvinnen som et betydelig fremskritt i etterforskningen.

– Farouk Abdulhak bør være klar over at denne saken ikke vil forsvinne. Jeg og mitt team vil fortsette arbeidet, og bruke alle muligheter, for å forfølge ham og bringe ham tilbake til Storbritannia. Hans status som ettersøkt, vil bestå, og vi vil ikke trappe ned vår innsats i å søke rettferdighet for Martines familie, uttalte etterforskningsleder Jim Eastwood ved Metropolitan Police.

annonse

De siste årene har Odd Petter Magnussen på privat basis jobbet mye opp mot myndighetene i Jemens hovedstad Sana.

– Vi har kommet svært langt i vår dialog med dem, sier Magnussen til Budstikka. Også britiske myndigheter har vært godt involvert i disse samtalene, ifølge han.

Kvinne pågrepet i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar